Formule 1

STATEMENT: Jacques Villeneuve geeft tekst en uitleg: "Ik ben diep ontmoedigd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 mei 2023 14:00

Recent kondigde Floyd Vanwall Racing Team aan dat Jacques Villeneuve niet in actie gaat komen voor het team tijdens de 24 uur van Le Mans. De voormalig wereldkampioen Formule 1 wordt voor de race in Le Mans vervangen door Tristan Vautier. De reden was dat de Canadees in de eerste races diverse incidenten had en samen met een tekort aan kilometers onvoldoende voorbereid was op de endurance klassieker. Villeneuve reageert nu voor het eerst op het besluit van het team, wat volgens hem als een totale verrassing komt. De ex-F1-coureur laat dan ook weten niet meer in actie te komen voor het team.

null

"Ik ben diep teleurgesteld toen ik hoorde van mijn vervanging voor de komende 24 uur van Le Mans via een openbare aankondiging van het Vanwall Racing Team ByKolles op 25 mei 2023”, aldus Villeneuve in zijn statement. “Tot op heden heb ik geen enkele officiële mededeling van het team ontvangen, wat des te verrassender is omdat ik nog steeds onder contract sta voor deelname aan de 24 uur van Le Mans.”

“De timing van het bericht viel vreemd genoeg samen met mijn aanstaande aankomst in het ziekenhuis voor de geboorte van onze dochter, die gepland was voor 26 mei. ByKolles was goed op de hoogte van deze persoonlijke familiale gebeurtenis, waardoor ik niet kon reageren of ingaan op deze plotse aankondiging.”

“Als racefamilie zijn we er altijd in geslaagd ons privéleven en onze professionele carrière in evenwicht te houden, waarbij racen altijd een prominente plaats innam. In feite was mijn voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans nauwgezet en goed georganiseerd. Ik heb veel tijd en moeite gestoken in het bereiken van een optimale fysieke en mentale paraatheid voor deze buitengewone uitdaging waar ik erg naar uitkeek. Na overwinningen in de Indy500, Indycar en het F1-kampioenschap heeft de 24 uur van Le Mans voor mij een speciale betekenis. Ik ben dan ook diep ontmoedigd dat de kans om deel te nemen onterecht en willekeurig is ontzegd.”

“Onder deze omstandigheden heb ik besloten om af te zien van deelname aan de rest van het WEC-seizoen met Bykolles. In plaats daarvan zal ik mijn aandacht en energie richten op het voorbereiden van een meer succesvol en professioneel bevredigend raceseizoen 2024.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS