Karting • Karting Diversen

Routinier Jim Ringelberg scoort negende opeenvolgende podiumplek bij Benelux X30 Masters en gaat voor goud op het WK: "Mooie tatoeage"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2023 02:44

GENK - Jim Ringelberg had al drie overwinningen gescoord in de X30 Masters in het IAME Benelux Kampioenschap, maar van die vierde, kwam het afgelopen weekend helaas niet. Na een sterk weekend moest de 39-jarige ervaren rot in het vak genoegen nemen met de toch nog mooie derde positie. Bovendien ontving de coureur uit Hoogvliet ook nog een beker voor de beste Gentleman-racer. Met een brede glimlach, twee bekers in zijn handen en dromend over een glas bier vertelde hij over het enerverende weekend en over het WK in Portimão waar hij om een speciale reden hoopt te winnen.

Jim Ringelberg

Ondanks dat hij geen overwinning scoorde, houdt hij zijn podium-streak in leven. Dit is namelijk al het negende opeenvolgende podium dat Jim scoort: “Ik moet eerlijk zeggen dat het weer een uitzonderlijk goed resultaat is. De wereldkampioen deed mee, er reed een hele sterk Frans talent mee, dus veel snelle jongens. Het voelde goed dat ik op mijn oude dag nog met die jongens mee kan komen en ze zelfs kan verslaan, dat zijn de beste dagen.”

“Ik heb al drie overwinningen gepakt dit seizoen en dit is eigenlijk de eerste finalerace die ik niet win, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb het kampioenschap nu bijna wel binnen. Het kan alleen fout gaan als ik gediskwalificeerd word, maar ik hoop dat ik me een keer kan gedragen”, zegt hij lachend. “Als dat allemaal lukt mogen we weer voor het WK naar Portimão. Ik heb een tatoeage van een krans laten zetten toen ik tweede werd op het WK, en als ik win, komt daar een mooie één in te staan. Ik ga harder werken dan ooit tevoren en dan komt het hopelijk goed.”

“Om het tegen dit soort jonge jongens op te blijven nemen is het belangrijk dat je gewoon knettergek blijft, dat is het belangrijkste. Gewoon veel massages om de spieren lekker los te houden”, vertelt hij met een flinke knipoog. “Qua team zit ik goed. De jongens van TD hebben hun zaakjes goed op orde en ze gaan er echt voor en denken ook echt mee met mij.”

“Ik ben ontzettend blij met mijn monteur Jan Reuling. Naast bier drinken en sleutelen kan hij zelf ook nog een goed potje sturen.” Jan reageert op de lovende woorden van de routinier: “Het is leuk om samen met Jim te werken. Hij is een geweldige coureur en hij kan goed sturen. We pakken altijd eigenlijk wel een podiumpje mee en dat is altijd goed.”

Jim Ringelberg

“Sommige jongens in het veld reden een beetje als gekken”, gaat Jim verder over de races op het circuit van Genk. “Dat heeft me wel een overwinning in een heat gekost. Met een beetje logisch nadenken en wilskracht zijn we nog een heel eind gekomen. Het gevoel was goed, we hebben twee bekers in de handen, een potje bier, wat wil je nog meer?”

Naast een beker voor zijn prestaties in het algemeen is Jim natuurlijk al 39 jaar oud en is hij een echt rot in het vak. Hij wordt dan ook al ondergebracht in de categorie voor de ‘wat rijpere man’, zoals hij dat zelf typeert: “Ik zie het wel een beetje een belediging dat er overal leeftijdslimieten komen. Bij heel veel kampioenschappen mag je na de dertigste niet meer meerijden. Ik ga niet met een bordje op de A12 zitten, maar ik ga naar Uganda. Daar kan ik een nieuwe identiteit aanvragen”, gaat hij lachend verder. “Ik ga dan gewoon terug naar de 28. Ik voel me beter dan ooit tevoren.”

Jim is niet alleen met zichzelf bezig en is maandag de hele dag bezig geweest met karttalent Wayne Severijn: “Ik zie dat hij de bite heeft. Ik gun hem het beste van het beste. Ik geef ze de ervaring en ik hoop dat ze overal van kunnen genieten.”

“Ik heb een paar nieuwe coureurs binnen het team die ik nu ondersteun op het TD-chassis. Er komen genoeg leuke dingen aan zoals het WK en van de winter gaan we weer lekker naar Valencia. Dan mag ik weer eens rijden tegen de echte jonge jongens.”

Jim is niet alleen op de baan keihard bezig, maar ook met zijn bedrijf Ringelberg Bus en Autoverhuur. Ringelberg zegt dat hij zijn bedrijf zijn raceavonturen bijna precies hetzelfde aanpakt: “Met mijn bedrijf gaat het goed. Ik pak het hetzelfde aan als het karten. Het is belangrijk om discipline te hebben, het moet een geoliede machine zijn.”

Jim Ringelberg bedankt zijn team TD Racing, zijn monteurs, vrienden en Thierry Delré.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS