Formule 1

Ross Brawn prijst Lewis Hamilton: "Hij kan rond de 120 overwinningen behalen"

Uitgegeven door Bart • 28 september 2021 05:23 • Print artikel

Lewis Hamilton bereikte zondag de historische mijlpaal van 100 overwinningen in de Formule 1. Lange tijd leek het in Sochi de eerste zege voor Lando Norris te worden, maar de late regen gooide roet in het eten voor de McLaren-coureur. In zijn column voor F1.com gaat managing director van de F1 Ross Brawn in op de fraaie statistieken van Hamilton.

Lewis Hamilton


"Het is een mijlpaal die niemand ooit voor mogelijk heeft gehouden", aldus Brawn in zijn terugblik op de race. "Michael's totaal van 91 lag al veel hoger dan iemand ooit had bereikt. Dat record leek onbereikbaar, maar werd vorig jaar al verbroken door Hamilton. Nu heeft hij zelfs 100 overwinningen op zijn naam. Niets lijkt hem tegen te houden."

"Wie weet waar dit gaat eindigen? Lewis blijft nog wel een paar jaar in de Formule 1 en hij zal ieder jaar races winnen. 200 overwinningen zal niemand ooit halen, maar hij kan er zeker nog 20 meer winnen. Lewis is nog steeds enorm competitief en gemotiveerd. Dit zijn ongelofelijke cijfers. Gefeliciteerd aan Lewis. Hij staat nu op 100 zeges en dat had niemand ooit voor mogelijk gehouden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS