Karting • Iame X30 Euro Series

Rocco Coronel laat Fransen een poepie ruiken en wint iedere race in Franse IAME-kampioenschap

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2023 09:33

Rocco Coronel maakte afgelopen weekend furore op het Franse kartcircuit van Angerville voor een nieuwe ronde van het Franse IAME-kampioenschap. De twaalfjarige-coureur van Victory Lane rook bloed en liet de thuisrijders met open mond achter. In de kwalificatie veroverde de zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart de pole position en won daarna iedere race. Coronel kende een net zo dominant weekend als Max Verstappen!

Rocco Coronel

“We hadden ons al heel goed voorbereid op de kwalificatie. We hadden twee dagen getraind en dat ging eigenlijk al heel goed”, reageert Rocco Coronel na het raceweekend. “Voor het weekend dachten we dat we misschien ietsje achter de feiten aan zouden lopen omdat alle Fransen hier al veel vaker gereden hadden. Uiteindelijk bleek dat heel erg mee te vallen en zagen de tijden er heel goed uit.”

“In de kwalificatie gaf ik één rondje echt alles en ging alles perfect, nou ja, in de laatste bocht had ik misschien iets eerder moeten remmen”, merkt Coronel kritisch op. “Het was wel echt top om de pole te hebben. Op dit circuit is er echt maar één lijn die je kunt rijden. Als je ook maar iets van de ideale lijn afwijkt, glij je meteen weg.”

“Het voelde gewoon lekker om iedere race als eerste te eindigen”, vertelt de talentvolle karter. “De kwalificatieheats gingen erg goed. Alleen de eerste twee rondjes waren even oppassen. Het is dat ik wat teamgenoten achter me had, maar anders had ik waarschijnlijk wel een tikje van achteren gekregen. Eigenlijk ging het ronde na ronde beter iedere heat. Het was een kwestie van geconcentreerd blijven rijden. Op dit circuit is het erg lastig om weg te rijden en is het dus belangrijk om iedere ronde perfect af te leggen. Zo gingen de kwalificatieheats eigenlijk allemaal, eerste paar rondjes zorgen dat er niets gebeurt en daarna gewoon een gaatje proberen te slaan.”

Rocco Coronel

Ook in de pre-finale reed de zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart onbezorgd naar de overwinning. “In de finale moest ik in het eerste ronde even inventariseren waar iedereen rijdt en zorgen dat ze achter me blijven. Ook hierna was het een kwestie van de race gecontroleerd uitrijden en zorgen dat ik de overwinning binnen kon hengelen.”

“Toen ik in de finale over de streep kwam was ik echt superblij. Het was een mooie afsluiter van een weekend waarin ik weer veel heb geleerd. Ik heb weer veel opgestoken hoe ik goed kan verdedigen en ook tijdens het rijden mijn hoofd koel kan houden. Zo’n weekend als dit wil ik in ieder kampioenschap wel hebben”, zegt Coronel lachend. “Ik was ook weer zo blij met mijn team Victory Lane. Ze hadden de kart weer ontzettend goed afgesteld en hij reed weer geweldig.”

Op de vraag of deze sterke prestatie de jongeling veel zelfvertrouwen geeft, reageert hij als een ervaren coureur: “Je moet niet te veel over dat soort dingen nadenken, dan gaat het vaak juist fout.”

Rocco Coronel

Coronel reist vaak mijn zijn coach/begeleider Leon Kaan, ook hij was erg te spreken over de vooruitgang die Rocco boekt: “Ik heb onwijs genoten van Rocco dit weekend en je ziet gewoon dat hij ieder weekend zoveel leert en dat hij maar blijft groeien. Het is mooi om die vooruitgang en leercurve vanaf de zijlijn mag aanschouwen. Rocco is best hard voor zichzelf en wil constant vooruitgang boeken en neemt niet snel genoegen met iets.” Leon probeert de jongeling tijdens een raceweekend tips te geven, waar Rocco hopelijk iets aan heeft: “Het is dan aan hem om de tips te vertalen naar snelheid op de baan.”

In het weekend van 16-18 juni rijdt Rocco de tweede ronde van het FIA Kart Academy-kampioenschap in het Deense Rödby. “Ik heb er erg veel zin in om naar Denemarken te gaan voor de volgende ronde van het kampioenschap. Ik hoop dat we kunnen knallen.”

Rocco Coronel bedankt zijn ouders, familie, Leon Kaan en zijn team Victory Lane. Rocco wordt ondersteund door:

Corner33
24HSeries
Dijkstra Draisma
Coronel.nl
Ireckonu
SuperB
JOUW-lijfrente
Doniger
Rensportschool Zandvoort
JBL
Barbier Roger Laren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS