Karting • Iame X30 Euro Series

Rocco Coronel klimt in IAME Euro Series op naar de derde positie na P2 in Franciacorta: "Voelt enorm lekker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2023 20:44

EEMNES – Rocco Coronel (12) liet zich tijdens de derde ronde van de IAME Euro Series opnieuw van zijn beste kant zien. Op het Italiaanse kartcircuit Franciacorta liet de zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart in de X30 Junior-klasse een indrukwekkend optreden zien door in de finale wedstrijd op de tweede positie te eindigen. De coureur van Victory Lane was na de race enorm blij met zijn prestatie op dit hoge niveau.

Rocco Coronel


Vorig weekend reed het jonge talent mee in het Italiaanse IAME-kampioenschap op hetzelfde circuit en liet de concurrentie toen ver achter zich. De ene overwinning na de andere reeg hij aan elkaar. Dit weekend was hij terug op het circuit en was hij hongerig voor meer: “Het hele weekend ging eigenlijk wel goed. In de trainingen waren we nog een beetje aan het zoeken, maar voelde het allemaal wel goed aan. Toen ging het uit het niets ineens heel erg hard regenen en hebben we dus nog onder natte omstandigheden moeten rijden. In de kwalificatie pakte ik pole met maar één duizendste voorsprong”, vertelt Coronel.

In de eerste heat eindigde Rocco overtuigend op de eerste positie en deed in de derde heat hetzelfde. De snelheid werd volgens Coronel steeds beter. “Toen kwam de pre-finale. Daar eindigde ik na een mooi gevecht op de eerste positie. In de finale mocht ik vanaf de derde plek starten. Toen voelde ik de adrenaline wel opkomen, dat voelde ik door mijn hele lichaam.” Bij de start nam Rocco direct de tweede positie over en zette de jacht naar de leider in de wedstrijd in. “Het was echt stuivertje wisselen. Iedere paar ronde lag ik aan de leiding en dan pakte hij mijn weer, het was echt een spannend gevecht. Tegen het einde van de wedstrijd dook hij in een gaatje in de eerste bocht en baande hij zich een weg langs mij. Daarna verdedigde hij heel hard en kon ik eigenlijk niks meer doen.”

“Dit soort gevechten zijn wel altijd heel lastig. Je weet namelijk niet wat degene voor je gaat doen. Je maakt in je hoofd altijd een soort scenario, maar dat gebeurt natuurlijk niet altijd. Dit gevecht was wel heel bijzonder. Dit was echt racen”, vertelt de jonge coureur enthousiast. “In de laatste ronde ging het er echt hard aan toe, we waren met z’n drieën aan het vechten voor de overwinning. Dat was heel vet.”

Rocco Coronel


Ondanks dat Coronel vorig weekend ook al reed op Franciacorta, waren de omstandigheden niet hetzelfde: “Het ging allemaal gewoon weer wat beter. Alhoewel de baan wel anders voelde dat het vorige weekend. De omstandigheden waren warmer en er was na de regenbui een deel van de grip weg. Het was wel weer een prima weekend met een mooie uitkomst.”

Rocco stond na de races in Zuera (Spanje) en Mariembourg (België), op de twaalfde positie in het klassement. Door zijn sterkte prestatie in Franciacorta klimt hij nu op naar de derde positie in het kampioenschap. Hoe voelt dat? “Dat voelt natuurlijk enorm lekker, zeker omdat het in de eerste twee weekenden niet helemaal lekker liep, is het extra lekker dat het dit weekend zo goed ging.”

De laatste IAME Euro Series-wedstrijd wordt in het weekend van 24-27 augustus verreden op het Belgische Genk. Hoe gaat Coronel zich daar op voorbereiden? “Gewoon trainen en gas geven!”

Rocco Coronel bedankt zijn ouders, familie, Leon Kaan en zijn team Victory Lane. Rocco wordt ondersteund door:

Corner33
24HSeries
Dijkstra Draisma
Coronel.nl
Ireckonu
SuperB
JOUW-lijfrente
Doniger
Rensportschool Zandvoort
JBL
Barbier Roger Laren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS