Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Robert Doornbos stuwt Japan naar grote hoogte: "Veel snelheid in de auto, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juli 2011 19:14

Robert Doornbos heeft op het circuit van Zolder een keurige prestatie geleverd om het team Japan op een tweede plek te plaatsen in het Superleague Formula kampioenschap. De voormalig RedBull F1 coureur had zich eerder gekwalificeerd als vijfde en maakte in de eerste race een snelle start waar hij meteen al een plek veroverde. Daarna ging hij een fel gevecht aan met Neel Jani. Door een goede pitstop van het A-tech team kwam Robert weer snel de baan op. De eerste race moest Doornbos genoegen nemen met een vijfde plek.

Team Japan Robert Doornbos

Met toepassing van de reverse grid betekent het dat hij als 10e op de startgrid van start kon gaan voor race 2 net achter zijn landgenoot Yelmer Buurman. Robert leverde een mooi gevecht en ging uiteindelijk als zevende over de streep. Aangezien hij 58 punten had gescoord in beide races mocht hij aan de Superfinale deelnemen waarop hij als zevende eindigde.

"Het was een goed weekend", vertelde Doornbos. "Aangezien de korte voorbereiding met het team hebben we een uitstekende prestatie geleverd. We hebben veel punten gescoord voor het kampioenschap die we nu claimen met een tweede plek. Er zat veel snelheid in de auto, maar op het circuit Zolder blijft het een grote uitdaging om in te halen. Ik heb er enorm van genoten en bedank alle fans die aanwezig waren. Uiteraard wil ik ook graag mijn sponsor ERU Prestige bedanken voor deze ondersteuning."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS