Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Jackpot voor Frédéric Vervisch

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juli 2011 11:49

ZOLDER - Frédéric Vervisch heeft de tweede manche van het Superleague Formula kampioenschap op het circuit van Zolder gewonnen. Vervisch, rijdend voor Luxemburg, eindigde derde in de eerste race van het weekeinde na een goede wedstrijd waarin hij in de laatste bocht nog de Nederlandse F1 Force India-tester Yelmer Buurman verschalkte om uiteindelijk op het podium plaats te nemen. In de tweede race werkte hij zich vanuit de buik van het peloton op naar de vierde eindpositie. Dat leverde hem de pole position op voor de superfinale. Ondanks een snelle start van de Belg in deze superfinale werd het nog zeer spannend in de laatste ronde toen het begon te regenen. Vervisch bracht de Luxemburgse bolide als winnaar over de finish en mocht de cheque van 100.000 euro meenemen naar het team van Atech-Reid.

Vervisch

Vervisch: “Ik ben echt heel gelukkig met deze overwinning voor mijn thuispubliek. Ik had er stiekem op gehoopt, maar je durft het eigenlijk niet te dromen dat je hier kunt winnen. Heel het weekend ben ik blijven pushen. Het niveau van deze serie is hoog, er zitten veel goede rijders in. Ik had weinig ervaring op dit circuit, op uitzondering van een race in de World Series in 2005.Het is niet zo dat ik hier eventjes deze race kwam winnen, niemand gaf een duimbreed toe. Ik ben dus echt wel zeer tevreden met deze overwinning.”

Frédéric Vervisch en vriendin happy met overwinning

“Dit weekend was vooral mentaal zwaar. Ik had heel wat pr-werk te doen en had veel onthaal van mensen. Ik ben dan ook blij dat ik deze mensen iets kan bieden. Met IMAC en Abri & Co onthalen we twee nieuwe sponsors. Ik kan de mensen van Trends en de Automobielclub van Luxemburg niet genoeg bedanken voor de kansen die ze mij bieden. Ook het team presteerde zeer goed. De pitstops waren uitstekend. Tussen de race in Assen en deze race heb ik niet kunnen trainen. Dat betekent dat alles dadelijk goed moet zitten van bij aanvang van het weekend en dat was het geval. Alles wat er na Assen nog kon worden verbeterd was ook verbeterd! De trainingen waren goed evenals mijn kwalificatie, ook al is dat niet mijn specialiteit.”

In het kampioenschap schuiven Frédéric Vervisch en Luxemburg door naar de derde plaats met 134 punten, slechts 24 punten achter de leider.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS