Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Geluidstilte doorbroken: "Net als A1 Grand Prix een winterserie worden"

Uitgegeven door Casper Bekking • 9 januari 2012 06:44

De stilte rondom de Superleague Formula is doorbroken. Maandenlang was het angstvallig stil rondom het voetbal gerelateerd kampioenschap maar de eerste positieve voortekenen zijn naar buiten gekomen. Superleague wil net als de A1GP Powered by Ferrari een winterkampioenschap worden kan RaceXpress.nl melden. De spectaculaire klasse met 750pk sterke bolides zal in 2012 wederom naar Assen komen voor de Nederlandse ronde. Tevens zijn er contracten gesloten met races in Azië. Afgelopen jaar werd er enkel in Assen en Zolder geracet toen de geplande resterende races werden afgeblazen. Oud-F1-coureur Robert Doornbos en de ervaren Yelmer Buurman verdedigden met verve de Nederlandse eer. Om de ontwikkelingen met het oog op 2012 te polsen had RaceXpress.nl contact met de organisator van de wedstrijd op het TT-circuit, Lee van Dam.

Superleague Formula Assen

“We hebben een contract voor 2012 en de organisatie heeft ons verzekerd dat alles goed gaat komen. Vandaar dat de race op de kalender is opgenomen", liet Van Dam doorschemeren tegenover RaceXpress.nl. "Er zijn goede tekenen voor de Superleague Formula. Er is rust en ze worden levendig. De Superleague Formula wil graag een winterserie worden en willen dat over de winter trekken, om zo net als in de A1 GP in de winterperiode waarin weinig raceactiviteiten zijn in actie te komen. Dat levert hen meer publiciteit op. We wachten nu op meer informatie zodat we met de publiciteit kunnen starten.”

“De Superleague Formula is voor veel rijders een interessant kampioenschap. Er is kritiek geweest maar het concept en de races zijn leuk. Het is een goede optie voor aanstormende talenten die net onder de Formule 1 zitten, of voor oud-F1-coureurs. De serie is toegankelijk voor het publiek en de auto’s geven een geweldig mooi geluid.”

De organisatie van de Superleague Formula is druk in de weer om de nieuwe kalender gereed te maken. Uit betrouwbare bron weet RaceXpress.nl te melden dat de organisatie inmiddels een deal heeft voor een race in Korea. Bovendien zullen er twee wedstrijden in China plaatsvinden. Na een geruisloze aftocht betekent dit alles een positieve wending. De tijd zal het leren...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS