Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Richard Verschoor wint op een fantastische manier de Formule 2 hoofdrace in Oostenrijk + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 2 juli 2023 10:45

Richard Verschoor heeft het oranje legioen dat aanwezig is op het circuit van Oostenrijk het eerste feestje van de dag bezorgd. De Nederlander pakte de overwinning tijdens de Formule 2 hoofdrace. Ajuma Iwasa kwam als tweede over de finish. Frederik Vesti die als tweede startte, wist uiteindelijk nog als derde te finishen.

Richard Verschoor

Victor Martins startte van pole, maar was enorm snel weg. Hij verloor meteen een aantal plekken bij de start. Frederik Vesti en Theo Pourchaire staken hem voorbij. Martins leek het niet echt voor elkaar te hebben, veel wielspin en even later moest hij ook Kush Maini en jack Doohan voor zich dulden. Richard Verschoor startte als elfde en wist bij de start twee plaatsen op te klimmen. De coureurs die op de supersofts waren gestart kwamen al vroeg naar binnen toe. In ronde negen waren de eerste coureurs al binnen. De banden hadden het toen al erg zwaar. Hierdoor ging Enzo Fittipaldi aan de leiding direct gevolgd door Richard Verschoor. Zij reden namelijk op de softbanden. In ronde 27 kwam Arthur Leclerc binnen, maar de pitstop verliep niet goed. Even later zagen we namelijk Leclerc in het grind staan met een rollend wiel naast hem. Even leek het te worden afgedaan met een virtual safetycar, maar dit werd toch om gezet naar een volledige neutralisatie. Verschoor profiteerde hier van en schoot meteen naar binnen voor een nieuw setje supersofts. Hierdoor kwam hij terug op de baan als vijfde. De leider in de wedstrijd reageerde een ronde later.

Dit bleek net iets te laat, want hij viel terug naar plek negen. In ronde 30 kwam de safetycar weer naar binnen toe met als volgorde Vesti, Doohan, Pourchaire en Martins. De top vier was al in ronde negen gestopt en Verschoor en ook Ajumu Iwasa stonden op verse banden. De twee zetten vol de aanval in naar voren. De Nederlander klom op tot de derde plaats, maar moest zijn opmars even stoppen. Er was namelijk een virtual safetycar veroorzaakt door Kush Maini die langs de kant stond met schade aan zijn voorvleugel. Met nog vijf rondes te gaan werd de baan weer vrij gegeven. Verschoor en Iwasa wisten samen op te klimmen tot positie een en twee. Iwasa probeerde in de laatste ronde nog de Nederlander van de eerste plaats te stoten. Hij zat er echt dicht op, maar kwam net te kort. Verschoor wint voor Iwasa en Vesti.

Uitslag Formule 2 hoofdrace Oostenrijk

1 - Richard Verschoor - Van Amersfoort 56'31"050
2 - Ayumu Iwasa - DAMS 0"415
3 - Frederik Vesti - Prema 1"921
4 - Jack Doohan - Virtuosi 2"222
5 - Oliver Bearman - Prema 2"860
6 - Enzo Fittipaldi - Rodin Carlin 3"147
7 - Theo Pourchaire - ART 6"714
8 - Jak Crawford - Hitech 7"348
9 - Victor Martins - ART 7"971
10 - Jehan Daruvala - MP Motorsport 9"343
11 - Dennis Hauger - MP Motorsport 9"582
12 - Isack Hadjar - Hitech 9"915
13 - Clement Novalak - Trident 11"594
14 - Ralph Boschung - Campos - 13"020
15 - Zane Maloney - Rodin Carlin 14"622
16 - Roy Nissany - PHM by Charouz 15"054
17 - Amaury Cordeel - Virtuosi 17"355
18 - Juan Manuel Correa - Van Amersfoort 17"740
19 - Brad Benavides - PHM by Charouz 20"467

Uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS