Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Renger van der Zande en Kevin Magnussen zegevieren voor Cadillac in de straten van Belle Isle-Detroit

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2021 10:25 • Print artikel

Renger van der Zande wist een snel oprukkende Felipe Nasr tegen te houden, om daarmee Chip Ganassi Racing zijn eerste IMSA WeatherTech SportsCar Championship-overwinning te bezorgen met de Cadillac, in de Chevrolet Sports Car Classic op zaterdag op Belle Isle in Detroit. De Nederlander overleefde een waarschuwing in de late race en na de herstart. Met nog drie minuten te gaan, wist hij de Nr31 Action Express Racing Cadillac DPi-V.R met een voorsprong van 0,573 seconden te verslaan. Nadat hij van meet af aan de wedstrijd had geleid, had de Cadillac Nr01 de controle over de race van in totaal 100 minuten, die leek neer te komen op een zuinigheidsrace waarin je een zo laag mogelijk brandstofverbruik moet realiseren. Dat duurde totdat negen minuten voor het einde, toen er een full course yellow kwam vanwege de onverwachts langs de baan gestopte Nr96 Turner Motorsport BMW M6 GT3 van Bill Auberlen.

Renger_van_der_Zande_win_Detroit_Chip_Ganassi_team

Podium compleet
Na de herstart wist Renger van der Zande Felipe Nasr kundig achter zich te houden. Dit betekende een overwinning op zaterdag in Belle Isle (Detroit) voor Chip Ganassi, die de eerste NTT IndyCar Series van het weekend won met Marcus Ericsson, terwijl Magnussen zijn allereerste overwinning in een sportwagenrace claimde in slechts zijn vierde start. Filipe Albuquerque degradeerde de DPi-kampioen Wayne Taylor Racing Acura ARX-05 en ging als derde naar huis, ondanks een duidelijk probleem in de slotfase van de race. Bijrijder Ricky Taylor worstelde tijdens zijn openingsstint met ‘handling’ problemen, maar profiteerde van de uitstekende pitstrategie om daarmee van de vijfde naar de derde plaats te springen.

Renger_van_der_Zande_onderweg_Detroit

Dutch racing star in the USA!
De Nr55 Mazda RT24-P van Oliver Jarvis en Harry Tincknell werd vierde, waarmee het koppel dit seizoen voor het eerst op het podium eindigde, terwijl de Nr5 JDC-Miller Motorsports Cadillac uiteindelijk op de vijfde plaats uitkwam. Meyer Shank Racing's Dane Cameron en Olivier Pla werden zesde na alweer een uitdagende run voor hen, aldus een bericht van sportscar365.com. Maar voor de Nederlanders was de overwinning van Renger van der Zande natuurlijk het belangrijkste, hij profileerde zich opnieuw als een ‘Dutch racing star’ onderweg in Amerika!

Renger van der Zande en Kevin Magnussen zegevieren voor Cadillac in de straten van Belle Isle-Detroit

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS