Karting • Karting Diversen

Regenkoning Roberto Baas pakt clubkampioenschap in Strijen en maakt zich op voor IAME World Finals in Portimão

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 oktober 2023 08:20

STRIJEN – Roberto Baas won afgelopen weekend het Zuid-Holland clubkampioenschap op het circuit van Strijen. Het veertienjarige talent van topteam WJS Racing begon het weekend op de vierde plek in het kampioenschap, maar de coureur uit het Belgische Kalmthout vocht zich op een natte baan naar de koppositie van het klassement. Het winnen van het kampioenschap is een opsteker voor Roberto, de aankomende week rijdt hij namelijk de IAME World Finals op het Portugese circuit van Portimão.

Roberto Baas en team WJS racing


“Mijn dag begon goed, want het regende! In de kwalificatie reed ik de allersnelste ronde en dat zette ik in de races eigenlijk gewoon voort”, vertelt hij opgetogen. “In alle drie de races reed ik ook gewoon naar de eerste plek, dus dat was echt super.” De regen ligt het veertienjarige talent erg goed en zelf noemde hij de regen ‘een geschenk uit de hemel’. De eerste race domineerde hij en leek het wel alsof Roberto met twee vingers in de neus het tempo van de race bepaalde.

“In de tweede race was de baan net een beetje aan het opdrogen, maar toen we bezig waren kwam er weer een bui en waren we weer terug bij af. Voor de derde race moest ik echt aan de bak. Het was heel spannend. Ik kwam vanaf de vierde plek en mijn teamgenoot Sem van de Heijden stond tweede in het kampioenschap. Voor de laatste manche stonden we gelijk in punten. Als er iets fout zou gaan, dan zou ik het kampioenschap weggeven en dat wilde ik te allen tijde voorkomen.”

Roberto Baas

“Ik wist dat ik kampioen was toen ik over de eindstreep kwam” zegt hij met trots. “Het gaat om een clubkampioenschap, maar kampioen worden blijft toch een speciaal gevoel. Strijen is een korte, lastige en technische veeleisende baan, maar toch een heel leuk circuitje.”

“Het zijn twee hele mooie bekers die ik nu mee naar huis mag nemen”, gaat hij met een brede glimlach op het gezicht verder. “Ik stond natuurlijk eerste vierde in het kampioenschap voordat het weekend begon, maar om dan toch te winnen had ik niet verwacht.”

Dit seizoen heeft Robert veel gereden. Zo reed hij mee in het IAME Benelux, het NK en reed hij mee in de clubraces. Maar aankomende week vindt de grootste race van het seizoen plaats. Roberto is afgereisd naar Portugal voor de IAME World Finals, daar gaat Robert blanco in: “Het zal zeker een goede leerschool zijn bij de junioren. Het is een technische baan met een lang recht stuk. Ik heb geen doelstelling, maar ik ga gewoon genieten.”

Roberto Baas bedankt zijn team WJS Racing, teambaas Willem-Jan Schoots, Sinan voor de goede data en zijn ouders en zus en iedereen bij WJS Racing.

Roberto Baas wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Koel- en Vrieshuis Reimerswaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS