Formule 1

Red Bull-strateeg Hannah Schmitz legt uit hoe Max Verstappen in Hongarije won

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2022 07:01 • Print artikel

Hannah Schmitz is geen bekende vrouw bij het grote publiek, maar ze is wèl zeer belangrijk bij Red Bull Racing. Zij is één van de personen die de strategie voor Max Verstappen en Sergio Perez uitdachten en bij het F1-team uit Milton Keynes hadden ze zeker weer een goede gevonden. De Engelse dame legt uit hoe ze de winst op de Hungaroring binnensleepten.

Red_Bull_Hannah_Schmitz_the_head_of_Redbulls_strategy_team
Hannah Schmitz


“Omdat we begonnen op de verkeerde posities, dan is één van de meer ‘klassieke’ strategieën om de start op de hardere band te doen en veel langer door te gaan, vooral omdat het inhalen wat lastig is in Hongarije”, zegt Schmitz in de podcast van Sky Sports. “Maar we hebben voor de race eigenlijk ook veel gesproken over de condities die wat vochtig en erg koel waren. We overwogen dat de zachte band een alternatief was, gewoon om het misschien beter was in deze condities.”

“Vervolgens waren in de ronden naar de grid beide coureurs heel duidelijk over het niet hebben van grip, zelfs toen ze al op de zachte band stonden. We hadden er een lang gesprek over, ook met Christian en besloten om te wisselen naar de zachte band. Er zat ook wat regen in de lucht, dus dat was de betere band voor deze condities. Onze zorg was ècht of we voldoende progressie konden maken in die eerste stint om de beslissing te verzilveren, maar het was duidelijk dat beide coureurs die progressie maakten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS