Formule 1

Ralf Schumacher steunt Günther Steiner over 'politiestaat-zorgen' binnen F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 10:36

MONTMELÓ - Terwijl Günther Steiner wacht op het oordeel na een onderzoek van de stewards naar zijn opmerkingen over de stewarding in de F1, is het verrassend genoeg Ralf Schumacher die de teambaas van Haas verdedigt.

Günther Steiner Haas F1


De laatste keer tijdens de Grand Prix van Monaco kreeg Haas-coureur Nico Hülkenberg een tijdstraf van vijf seconden voor het veroorzaken van een botsing met Logan Sargeant in de openingsronde.

Steiner vond echter dat er helemaal geen sprake was van contact en de 58-jarige Formule 1 "heeft een ander systeem voor stewards nodig, want elke professionele sport heeft professionals die scheidsrechter zijn en dat soort dingen."

"F1 is één van de grootste sporten ter wereld en we hebben nog steeds leken die beslissen over het lot van mensen die miljoenen in hun carrière investeren."

De teambaas zou drie delen van de International Sporting Code van de FIA hebben overtreden - 'schadelijk handelen ten opzichte van de belangen van een competitie of ten opzichte van de belangen van de motorsport in het algemeen', het 'veroorzaken van morele schade of verlies voor de FIA, haar organen, haar leden of haar uitvoerende functionarissen, en meer in het algemeen voor het belang van de motorsport en voor de waarden die de FIA verdedigt' en 'wangedrag tegenover' officials.

De hoorzitting vond zaterdagmiddag plaats en de uitkomst zal zondag voor de start van de Grand Prix van Spanje worden bekendgemaakt.

Schumacher waarschuwde dat de Formule 1 een 'politiestaat' wordt.

Hij verklaarde dat het incident in Monaco 'duidelijk Nico's fout was' en 'dat hij met de straf moet leven. Wat de Duitser niet begrijpt, is waarom Steiner over de rooie gaat omdat hij er vraagtekens bij zet.

Schumacher geeft toe dat het 'erg belangrijk is hoe hij het verwoordde - we kennen Günther Steiner allemaal", maar zegt dat hij achter de teambaas van Haas staat met zijn opmerkingen.

"De FIA is wat het is. Er zijn in het verleden een paar dingen gebeurd en de voorzitters hebben tijdens de prijsuitreikingen ook dingen gezegd die misschien vreemd waren en die niet naar de stewards hoefden. Ik zou als FIA erg blij zijn met die voorzichtigheid en zou mezelf ook in twijfel trekken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS