Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Project 1 - AO kan niet starten na zware crash in Spa en veel schade aan Porsche RSR

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2023 23:01

Het Project 1 - AO-team zal niet kunnen deelnemen aan de race zelf als gevolg van een ernstig ongeval in de Eau Rouge tijdens de kwalificatie voor de FIA WEC 6 Uren van Spa-Francorchamps. Coureur PJ Hyett crashte bij de start van de kwalificatie zo zwaar dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Daar bleek dat er geen ernstige verwondingen waren, toch is deelname aan de FIA WEC 6H van Spa niet mogelijk door de schade aan de RSR.



"We waren natuurlijk erg bezorgd over de toestand van PJ, de impact was vrij zwaar", zei teambaas Axel Funke. "We gaan ervan uit dat hij voor Le Mans weer topfit is, we weten van zijn snelheid en dat we met hem, Gunnar, Matteo en het team kunnen winnen. Ik ben erg blij dat hij zich al beter voelt."

De schade aan de Porsche 911 RSR-19 was meer dan aanzienlijk, waardoor deelname aan de 6 Uren sowieso niet meer mogelijk was. Volgende week wordt de schade aan de Porsche op de thuisbasis in Lohne beoordeeld. Het team heeft zoveel ervaring en is zo professioneel en goed uitgerust dat Funke zich geen zorgen maakt over deelname aan de legendarische 24 uur van Le Mans met een goede en competitieve RSR.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS