Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Prema Power met twee LMP2's in FIA WEC: "Volgende stap op de endurance ladder"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2023 17:40 • Print artikel

Prema Power debuteerde afgelopen jaar in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship. Zo stond het Italiaanse team tijdens haar debuut in Le Mans op het podium. Dit jaar gaat het team niet één, maar twee auto’s in het endurance kampioenschap inzetten. Inmiddels heeft het team ook twee van haar coureurs aangekondigd. Juan Manuel Correa en Doriane Pin nemen ieder plaats in één van de auto’s. De andere coureurs worden op een later moment aangekondigd.

Doriane Pin Prema Power


Doriane Pin ruilt de GTE van Iron Dames in voor een LMP2-prototype met Prema. “Ik ben blij en opgetogen om mij als Iron Dame bij Prema te voegen in de FIA World Endurance Championship van 2023”, vertelt Pin. “Ik heb hier hard voor gewerkt en ik ben erg blij met zo’n kans en ik kan het team niet genoeg danken voor hun ononderbroken steun. Ik kijk er naar uit om het seizoen te starten in Sebring en om onze gemeenschappelijke doelen met het team te bereiken.”

“Het is super gaaf om de volgende stap te maken op de endurance ladder, naast mijn Formule 2 verplichtingen in 2023”, aldus Correa die in de F2 uitkomt voor Van Amersfoort Racing. “ELMS was vorig jaar een nieuwe uitdaging voor mij en ik genoot er echt van, dus dank aan Prema om mij aan boord te houden, nu ze de stap omhoog maken met een inschrijving van twee auto’s in de FIA WEC. We hebben een gave kalender en sommige circuits kijk ik echt naar uit om daar voor de eerste keer te racen, dus kijk ik uit naar een ander gaaf seizoen met het team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS