Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche wil kansen in 24U van Le Mans vergroten

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2023 16:50

Porsche keert dit jaar terug naar de 24 uur van Le Mans met de Porsche 963. Tijdens haar 75ste verjaardag is het Duitse merk er alles aan gelegen om de belangrijkste endurance race te winnen. Daarvoor zet de fabrikant uit Weissach maar liefst drie Porsches 963 in, om zodoende de kansen te vergroten op de overwinning.

Porsche 963 Hypercar


“Voor ons gaat het om het maximaliseren van onze kansen om een 20ste algemene overwinning, tijdens de 75e verjaardag van Porsche, in Le Mans te scoren”, vertelt Porsche Motorsport vice-president Thomas Laudenbach. “Dat is waarom we een derde auto inzetten. De historie van die race heeft getoond dat het inzetten van aanvullende auto’s vaak de factor is dat uiteindelijk de weegschaal laat doorslaan. We hoeven niet ver terug te kijken in de Porsche Motorsport-historie om het bewijs hiervan te vinden, de derde Porsche 919 Hybrid gaf ons in 2015 de overwinning in Le Mans.”

Nico Hülkenberg, winnaar van de 24 uur van Le Mans 2015 in een Porsche 919 Hybrid


Toch is het inzetten van een derde auto in Le Mans geen gemakkelijke opgave, als we LMDh-directeur Urs Kuratle mogen geloven. “We moeten een aanvullende crew samen krijgen en een IMSA-auto verschepen naar Frankrijk en weer terug”, legt Kuratle uit. “Daar bovenop, door doorlopende bepaalde aanleveringsknelpunten, is de aanlevering van onderdelen niet perfect. We willen het zo goed mogelijk doen en we willen stralen tijdens het 75e jaar van het Porsche-merk en tijdens de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans.”

Naast de drie fabrieksauto, staat Hertz Team Jota met een vierde Porsche 963 op de startlijst, waarmee de kans op de winst nog verder wordt vergroot.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS