Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche en Cadillac lichter tijdens seizoensfinale in Bahrein

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 november 2023 08:40

Zowel Porsche als Cadillac worden lichter tijdens de finale van het FIA World Endurance Championship-seizoen, in Bahrein. De twee LMDh-auto’s krijgen dit voordeel door de eerste platform Balance of Performance aanpassing dit seizoen. Een optie die de FIA en ACO in de reglementen, sinds dit jaar een er een ‘new look’ voor het BoP-systeem is geïntroduceerd.

Cadillac

Tijdens de 8 uur van Bahrein mogen beide auto’s zeven kilo minder wegen, alsmede mogen ze 1 megajoule minder energie verbruiken tijdens een stint. Daarmee is de Cadillac nu de lichtste auto van het veld geworden met 1.030 kilo. Het minimale gewicht van de Porsche komt daarmee op 1.046 kilo. Het maximale vermogen voor het inzetten van de hybride systemen van beiden auto’s is ongewijzigd gebleven.

Het is de eerste keer dat de FIA en ACO een BoP-aanpassing doorvoeren tussen de LMH en LMDh. De overige aanpassingen waren binnen de klasse.

In de GE-AM hebben zowel de Aston Martin Vantage als de Chevrolet Corvette C8.R een aanpassing gekregen. De Britse auto krijgt 2 liter meer brandstof capaciteit en 0,04 bar verhoging van de turbodruk. De Amerikaanse bolide krijgt 2 liter minder brandstof mee en de luchtinlaat wordt verkleind van 41,3 naar 40.7 milimeter. Voor de andere auto’s zijn geen aanpassingen gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS