Formule 1

Piastri wint Race 2 FIA F2 in Saudi-ArabiŽ; Bent Viscaal rijdt naar een geweldig podium + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 4 december 2021 22:33 • Print artikel

Oscar Piastri heeft de tweede Formule 2 sprintrace op het circuit van Jeddah gewonnen. Bent Viscaal kwam als vierde over de finish, maar werd tweede door de straffen van Jehan Daruvala en Christian Lundgaard. Robert Shwartzman werd hierdoor derde. De race werd gefinisht achter de safetycar.

Top acht Jeddah

Bent Viscaal kwam tijdens de eerste sprintrace als tiende over de finish, maar hij startte niet vanaf de pole. Na de eerste race kreeg Jehan Daruvala een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij niet vijfde werd, maar tiende. Daruvala startte hierdoor van de pole met naast hem Bent Viscaal op plek twee.

Bij de start was Jehan Daruvala meteen goed weg. Hij wist aan de leiding te blijven. Bent Viscaal moest twee plekken afstaan aan Oscar Piastri en Christian Lundgaard. Daarachter kwamen Alessio Deledda, Marcus Armstrong, Clement Novalak en Guilherme Samaia meteen in de problemen. Met zijn vieren stonden ze naast de baan. Dit zorgde meteen voor de eerste safetycar van de race. In ronde vier werd de race weer hervat, maar dat was niet voor een lange duur. Juri Vips probeerde Felipe Drugovich in te halen. Vips raakte de achterkant van Drugovich en moest zijn auto aan de kant zetten. Op datzelfde moment zette Logan Sargeant zijn auto ook stil. Opnieuw een safetycar op de baan. In ronde acht verdween deze weer.

Jehan Daruvala probeerde na het verdwijnen van de safetycar meteen een gaatje te slaan met Oscar Piastri, maar hij verremde zich hierbij. Daruvala ging bij deze actie erg wijd en wist een gat te slaan met Piastri. Deze actie zou hem duur komen te staan, want hij werd hierdoor bestraft met vijf seconden. Ditzelfde gebeurde Christian Lundgaard. Lundgaard ging wijd tijdens zijn gevecht met Bent Viscaal en gaf die positie niet terug.

De Top-4 maakte er echt een mooie show van. Dit kon tot aan het einde van de race nog wel spannend worden. Alleen zo ver kwam het niet. Twee ronden voor het einde raakte Liam Lawson de muur en betekende het einde race voor hem. Hierdoor kwam er opnieuw een safetycar op de baan en werd de race ook daarachter gefinisht.
Oscar Piastri won, voor Bent Viscaal en Robert Shwartzmann.

Uitslag FIA Formule 2 sprintrace 2 Jeddah:

1  Oscar Piastri	Prema Racing	    20 Laps
2 Bent Viscaal Trident + 2.521s
3 Robert Shwartzman Prema Racing + 3.371s
4 Dan Ticktum Carlin + 3.454s
5 Jack Doohan MP Motorsport + 3.598s
6 Theo Pourchaire ART Grand Prix + 3.661s
7 Enzo Fittipaldi Charouz Racing + 3.879s
8 Guanyu Zhou UNI-Virtuosi Racing + 4.128s
9 Ralph Boschung Campos Racing + 4.351s
10 Felipe Drugovich UNI-Virtuosi Racing + 4.619s
11 Roy Nissany DAMS + 4.813s
12 Olli Caldwell Campos Racing + 6.148s
13 Marino Sato Trident + 6.449s
14 Jehan Daruvala Carlin + 7.003s
15 Christian Lundgaard ART Grand Prix + 7.243s
Liam Lawson Hitech Grand Prix DNF
Juri Vips Hitech Grand Prix DNF
Logan Sargeant BWT HWA Racelab DNF
Marcus Armstrong DAMS DNF
Clťment Novalak MP Motorsport DNF
Alessio Deledda BWT HWA Racelab DNF
Guilherme Samaia Charouz Racing DNF

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS