Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot tevreden over debuut in FIA WEC: "Wanneer je kijkt naar onze laatste stint, dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2022 20:15

Peugeot debuteerde met haar 9X8 LMH tijdens de 6 uur van Monza. Hoewel het Franse merk bij haar debuut nog niet het gevecht aan kon gaan met de gevestigde orde, kijkt programma-manager Olivier Jansonnie tevreden terug op het de eerste wedstrijd van zijn auto’s.“Wanneer je kijkt naar onze laatste stint, lijkt het er op dat we competitief zijn”, aldus Jansonnie tegenover het Engelse Autosport. “Het allerbelangrijkste is dat we getoond hebben dat het prestatievermogen er is. Wanneer de auto probleemloos rijdt, denk ik dat we de concurrentie aan kunnen gaan.”

Waarbij de Fransman benadrukt dat Peugeot na de homologatie nog vijf evo-jokers heeft voor de komende vijf jaar om het prestatievermogen van de auto te verbeteren. Deze is namelijk beperkt onder de huidige regels. “Met deze homologatie-regels, wanneer je begint met een auto die niet competitief is, is het lastig om terug te komen”, aldus het hoofd van het LMH-programma van Peugeot Sport. “Dus is het een grote opluchting voor ons.”

In de laatste fase van de race zat Loic Duval achter het stuur van de 9X8 #94 en reed rondetijden die een halve seconde langzamer waren dan de overige auto’s in de LMH-klasse. De auto werd uiteindelijk 33ste, omdat er diverse koelproblemen opgelost moesten worden. Volgens Jansonnie kwam dit met name door brokstukken die in de koelinlaten terecht kwam. “We leren over het racen in verkeer met de brokstukken die rondvliegen”, legt de Fransman uit. “Het is een nieuwe ervaring voor ons en dat is exact waarom we gekomen zijn om te leren.”

Wat betreft de andere auto wil de programmamanager niet in details gaan over de problemen. Daar wil hij alleen over kwijt dat het een algemeen probleem was. Volgens Jansonnie dacht Peugeot deze opgelost te hebben na de kwalificatie, maar kwamen deze toch terug tijdens de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS