Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot stelt Malthe Jakobson aan als LMH-junior coureur: "Het ontdekken van jonge coureurs en rijzende sterren..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2023 13:45

Peugeot heeft de Malthe Jakobson vastgelegd als junior-coureur voor haar LMH-team in de FIA World Endurance Championship. De 19-jarige coureur is een opkomend talent in het enduranceracen en gaat simulatorwerk voor het team verrichten. De Deen reed al tijdens de rookietest in Bahrein in de Peugeot 9X8 waarmee het team uitkomt in het kampioenschap.

Peugeot

Foto: Peugeot Sport


“Ik ben echt super blij en trots om onderdeel uit te maken van de Peugeot-familie, die mij de eerste kans gaf om vorig jaar in Bahrein in een hypercar te rijden”, aldus Jakobson. “Peugeot is een hoofdrolspeler met een erfgoed in de automobiel-industrie en heeft een mooie historie in de competitie.”

De jonge Deen gaat zijn rol als testcoureur bij Peugeot combineren met zijn European Le Mans Series-programma in de LMP2 met Cool Racing. Peugeot CEO Linda Jackson laat weten dat ze ambitieuze plannen heeft met de 19-jarige. “Toen Jean-Marc Finot en Olivier Jansonie me vertelden over Malthe voor de rookietest, zei ik direct ‘ja’ en ik ben blij dat we hem nu in ons junior programma hebben”, aldus Jackson. “Peugeot kijkt vooruit en het ontdekken van jonge coureurs en rijzende sterren is al vele jaren een prioriteit voor ons. Malthe Jakobson heeft bewezen een snelle, jonge coureur te zijn met alle benodigde vaardigheden en kwaliteiten en we hebben ambitieuze plannen voor hem voor de toekomst.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS