Formule 1

Oud F1-wereldkampioen verwacht niet dat Daniel Ricciardo terugkeert op de grid: “Ik denk niet dat hij ..."

Uitgegeven door Peter Vader • 29 maart 2023 06:02

Keert Daniel Ricciardo nog terug op de F1-grid? Dat is de grote vraag… De Australische Formule 1-kampioen Alan Jones heeft ‘koud water gegoten’ over de hoop dat de West Aussie Daniel Ricciardo ooit fulltime terugkeert op de F1-grid. Ricciardo heeft recent de krantenkoppen gehaald nadat hij in een epische virale promovideo rondreed, voorafgaand aan de Australische Grand Prix van dit weekend. Hij deed dit in de kampioenschapswinnende RB7 en de Aussie liet vorige week een herinnering aan zijn "teamkwaliteiten" vallen, terwijl hij achter de schermen werkt als reservecoureur bij Red Bull om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Alan Jones gelooft echter dat met Ricciardo's onwil om achteraan in het veld mee te rijden met een team van tweede garnituur, zijn opties voor een rentree erg somber zijn.

null
Daniel Ricciardo terug bij Red Bull: "Keep smiling!"

“Ik zie niemand weggaan”
“Ik denk niet dat hij een stoeltje krijgt bij Red Bull tenzij er iets gebeurt met hun twee huidige coureurs Max Verstappen en Sergio Perez. Ik zie hem geen Grand Prix meer rijden", zei Jones tegen de Herald Sun. “Ik betwijfel ook dat hij in 2024 op de grid zal staan. Aan het einde van het seizoen is er waarschijnlijk geen reden waarom Red Bull Perez niet opnieuw zal contracteren, en natuurlijk zit Verstappen vastgeklonken aan Red Bull. Het team is rondom hem geformeerd. Ik zie niemand bij Ferrari ontslag nemen of weggaan, dus ik zie gewoon niet waar hij heen kan. Zoals ik al eerder zei, ik zie hem gewoon niet terugkeren in de Formule 1."

Daniel_Ricciardo_Australie_tour_aus

Interesse in de inhaalduivel
McLaren heeft Ricciardo zonder pardon gedumpt aan het einde van een teleurstellend seizoen 2022 voor een jongere mede-Aussie in Oscar Piastri. Er waren echter andere teams geïnteresseerd in de inhaalduivel, maar Ricciardo koos voor een pauze en tekende bij wereldkampioen Red Bull als reservecoureur. Geruchten over spanning tussen Verstappen en Perez hebben Aussie-fans hoop gegeven dat Red Bull zou besluiten de Mexicaan aan het einde van het seizoen niet opnieuw te contracteren. Het duo stond in vuur en vlam aan het begin van het seizoen 2023 en eindigde met een 1-2 in beide races, waarbij elk één overwinning pakte.

Daniel_Ricciardo_Australie_tour_Aus1

Te weinig focus?
Ricciardo bracht een groot deel van zijn laatste twee seizoenen door met wegkwijnen op het middenveld, terwijl de Papaya worstelde om te concurreren met de grote drie van Red Bull, Mercedes en Ferrari. De 33-jarige won de Italiaanse Grand Prix van 2021 in het historische Monza, maar zag er aan het einde van vorig seizoen gefrustreerd en somber uit. “Ik denk niet dat hij zelf weet waarom zijn vorm is verdwenen; ik denk gewoon dat hij van de kook is geraakt” zei Alan Jones in een bericht van TheWest. “Dat is het echt. Naar mijn mening denk ik dat hij zich te weinig concentreerde en iets te veel tijd doorbracht met zijn activiteiten buiten de cockpit in plaats van erin. Dat is mijn mening."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS