Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Ontketende Bent Viscaal pakt eerste overwinning in FIA F3: "Het was een fantastische race natuurlijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2020 21:01 • Print artikel

SILVERSTONE – Bent Viscaal heeft dit weekeinde op overtuigende wijze bewezen één van de absolute toppers te zijn in het FIA F3-kampioenschap. De twintigjarige autocoureur uit Albergen won zondag de reversed grid-race die werd gehouden in het raamwerk van de ‘double header’ van de Formule 1 op het circuit van Silverstone. Hij pakte daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. Viscaal reed sowieso een sterk weekeinde in Engeland. In de kwalificatie snelde hij naar de vijfde tijd en zaterdag eindigde hij tijdens de eerste race op de achtste plaats.

Ontketende Bent Viscaal pakt eerste overwinning in FIA F3

“Het was een fantastische race natuurlijk”, blikte een dolblije Viscaal terug op de race waarin hij en passant ronde na ronde de snelste raceronde reed. “Na de race van gisteren wisten we dat de snelheid erin zit.” Die eindigde hij op een keurige achtste plaats, maar ook toen had er al meer ingezeten. “Ik had schade aan de auto na een incident in de eerste ronde, maar ik werd nog steeds achtste. Daardoor wisten we dat we vandaag competitief zouden zijn.”

De manier waarop hij zondag de overwinning pakte, was er één uit het boekje. In de laatste ronde van de laatste bocht passeerde Viscaal Lirim Zendeli, zijn enige echte concurrent in de race. “In de laatste ronde in de laatste bocht. Het kon niet beter!” De talentvolle Tukker had daarvoor al halve ronde aan kop gereden. “Ik haalde Zendeli in Copse voor de eerste keer in, en daarna bleef het spannend tot aan de finishlijn.”

Bent Viscaal pakt eerste overwinning in FIA F3

Voor Viscaal was dat dus de goede kant. Nadat hij de Duitser van Trident had gepasseerd, reed hij linea recta naar de finishvlag. Hij pakte daarmee het ultieme resultaat in een lastig weekeinde. Het hele weekeinde had Viscaal te maken met de hoge temperaturen. “Daardoor was het lastig om de voorbanden intact te houden”, zei hij. “En gisteren (zaterdag, red,) hadden we wat pech met schade aan de vloer.”

Een week eerder tijdens de eerste van de twee raceweekeindes op het circuit van Silverstone had Viscaal al getoond dat het met de snelheid van zijn auto wel goed zit, maar kwam het er door diverse redenen niet helemaal uit. Zondag viel alles op zijn plek. Viscaal: “Het team heeft de afgelopen twee, drie weken hard gewerkt om me comfortabel te laten voelen met de auto, om alles goed te doen. Ik neem mijn petje af voor MP. Het team heeft me een fantastische auto gegeven. Dit is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen.”

Voor Viscaal was zijn overwinning op het circuit van Silverstone zijn eerste in het prestigieuze FIA F3-kampioenschap, één van de voornaamste kampioenschappen op de ladder naar de Formule 1. Hoewel hij daarmee heeft aangetoond één van de snelste rijders op de grid te zijn, zei hij geen last te hebben van plotse extra druk. “In het kampioenschap sta ik tiende. Daarom kan ik vrij racen.”

Bent Viscaal pakt eerste overwinning in FIA F3

Als het aan Viscaal ligt, levert dat tijdens de volgende ronde van het kampioenschap opnieuw de winst op. Die zesde ronde wordt komend weekeinde al gehouden op het circuit de Catalunya, nabij Barcelona wederom in het voorprogramma van de Formule 1.

Bent bedankt MP Motorsport voor de goede samenwerking.

Bent Viscaal wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Fetch Car Sharing
Fiorese Giovanni
Volker Wessels
Wevi
Preston Palace All Inclusiv

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS