Karting • Karting Diversen

Oliwier Mazurkiewicz is bezig aan sterk eindschot en hoopt op titel Mini-Max bij Kart4 Fun; "Seizoen mooi afsluiten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 november 2023 06:44

Oliwier Mazurkiewicz (11) uit Berghem heeft een sterke opwaartse lijn laten zien gedurende dit raceseizoen. Vooral in de tweede helft van het seizoen verzilverde hij dat in mooie prestaties. De afgelopen periode schitterde hij in het Kart4fun-kampioenschap op het Eindhovense circuit de Landsard waar hij de Mini-Max-klasse won en vervolgens in het NK in Genk, Belgi� reed hij zich naar de zevende plek in de eindstand van het NK karting. Nu is alle focus op de laatste race van de Kart4Fun.

Oliwier Mazurkiewicz met papa en mama

We blikken nog even terug op de afgelopen races van de sympathieke en snelle karter. Het voorlaatste raceweekend van de Kart4Fun werd verreden op het circuit de Landsard, waar Oliwier Mazurkiewicz zich van zijn beste kant liet zien. De kwalificatie begon op een natte baan, wat de omstandigheden verraderlijker maakte. Ondanks de uitdagingen door problemen met de remmen, behaalde Mazurkiewicz de tweede tijd op de baan, waarin hij liet zien dat hij zich snel aanpaste aan de wisselende omstandigheden.

In de daaropvolgende races zette de talentvolle rijder zijn tempo voort. Tijdens de eerste race op een droge baan veroverde hij de eerste plaats, dit resulteerde voor hem in een smaakvolle overwinning, die van harte welkom was. De tweede race verliep op vergelijkbare wijze, met Oliwier die opnieuw als eerste over de eindstreep kwam. De derde race verliep lastiger voor de snelle coureur, maar hij herstelde zich op knappe wijze: �Ik maakte een klein foutje in de race, maar ik kon me gelukkig herstellen. Ik nam de leiding van de race over en behield deze waardoor ik de race won."

Oliwier Mazurkiewicz

Met nog een race te gaan in het Kart4fun-seizoen, die plaatsvindt op 18 november op het Circuit Park Berghem, nodigt Oliwier Mazurkiewicz iedereen, inclusief vrienden van zijn school, De Fonkeling in Berghem, van harte uit om dit evenement bij te wonen en samen zijn seizoen te vieren. Hij hoopt op zijn thuisbaan in Berghem kampioen te worden in de categorie Mini-Max.

Ook kwam Oliwier bij het laatste NK in actie op het Belgische Genk. Het weekend werd opnieuw gekenmerkt door regenachtige omstandigheden: �Het was niet altijd even makkelijk om de setup van de kart goed te krijgen. Het was voor mij de eerste keer dat ik echt in de harde regen racete. In de kwalificatie reed ik naar de negentiende plek.�
Oliwier richtte zijn blik naar voren en had voor de halve finale flink wat dingen aangepast aan de setup. Hierdoor kreeg zijn kart veel betere grip en kon hij zich naar voren vechten. Hij vocht zich naar voren en kwam als dertiende over de streep. �In de finale hebben we de kartsetup al verbeterd, wat positieve resultaten opleverde en ik had een mooi gevecht met Lieke van Boekel.� In het algemeen klassement betekent dit dat Oliwier op de zevende positie eindigde in de eindstand bij de Mini-Max. Bij de rookies eindigde hij zelfs als zesde van de 37 coureurs.

Oliwier Mazurkiewicz

Met zijn afkomst als Pool is Robert Kubica zijn grote racevoorbeeld. Kubica is tot nu toe de enige Pool in de Formule 1 geweest en won hij zelfs ��n Grand Prix in 2008: �Het is leuk om te zien dat de autosport aan populariteit wint in Polen. Robert Kubica is een inspirator voor velen. Ik hoop dat ik in de toekomst ook mijn bijdrage kan leveren aan de autosport.�

Oliwier Mazurkiewicz wil zich inzetten om de populariteit van de kart- en autosport in Polen te laten groeien. De eerste stappen in de goede richting zijn dit seizoen gezet! Oliwier hoopt door te gaan met racen, maar daarvoor heeft hij financi�le steun nodig. In ruil voor financi�le steun biedt hij diverse voordelen, waaronder de mogelijkheid om promotiemateriaal te gebruiken tijdens wedstrijden, het plaatsen van het bedrijfslogo in al het promotiemateriaal en offici�le dankbetuigingen tijdens openings- en sluitingsceremonies via sociale media.

Oliwier hoopt zelf zijn seizoen op mooie wijze af te sluiten bij de laatste wedstijd van de Kart4Fun. Hij staat momenteel eerste in de tussenstand van de Mini-Max: "Ik hoop dat we het jaar mooi kunnen afsluiten!"

Oliwier bedankt zijn ouders, zijn team, zijn vrienden, zijn school, de Fonkeling in Berghem. Verder wenst hij Sen Lindeman en Boris Verhage veel succes in Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS