Formule 1

Nyck de Vries bevestigt gesprekken met Helmut Marko: "Ligt buiten mijn macht"

Uitgegeven door Bart • 19 september 2022 07:03

Nyck de Vries heeft dit weekend aangegeven met drie Formule 1-teams in gesprek te zijn over een stoeltje voor 2023, maar tegelijkertijd geeft hem dat geen garantie dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren. De 27-jarige coureur, die vorige week zijn debuut maakte bij Williams, voert gesprekken met Williams, Alpine en AlphaTauri. Dat zei De Vries bij de talkshow van Humberto Tan.

Nyck de Vries


"Ik weet niet helemaal of ik in zo’n luxe situatie zit dat ik kan kiezen", zo reageerde De Vries die niet de enige coureur is waar de teams mee in gesprek zijn. "Het ligt grotendeels buiten mijn macht. Ik ben al langere tijd met Williams in gesprek en daar heb ik vorige week ook mijn debuut kunnen maken. Dat zou een logische stap zijn. Alpine heb ik sinds juli contact mee en daar ga ik aankomende week voor testen in Boedapest. Daar vlieg ik maandag naartoe. En zoals de media al was opgevallen ben ik in Oostenrijk geweest om Helmut Marko te ontmoeten. Dat zijn de feiten."

De Vries geeft aan geen voorkeur te hebben voor één van de drie teams. "Ik zou met alle drie content zijn. We moeten zien hoe het zich in de aankomende weken gaat ontwikkelen. Het ligt zoals ik al zei niet helemaal in mijn macht. In deze wereld draait niet alles om prestaties, maar er is nu momentum. Dat scheelt, maar het geeft geen garantie op een stoeltje. Zover zijn we nog niet."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS