Formule 1

Nyck de Vries baalt van tegenvallende start: "Verkeerde moment op de verkeerde plaats"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 04:06

Nyck de Vries startte de Grote Prijs van Spanje op de veertiende plek, na 66 ronden eindigde hij ook weer op exact dezelfde positie en kan hij opnieuw zonder punten huiswaarts keren. De Friese coureur had gehoopt op een finish in de top tien, maar wijst een tegenvallende start aan als de oorzaak voor het falen hiervan.

Nyck de Vries

"Natuurlijk wilden we als team meer", stelt de 28-jarige coureur. "Hoewel ik een goede start had, was ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en kwam ik vast te zitten aan de binnenkant, waardoor we te veel plaatsen verloren en daarna vast kwamen te zitten achter andere auto's."

Alhoewel er bijna tweehonderd inhaalacties werden uitgevoerd op het circuit Barcelona-Catalunya, had De Vries er een andere kijk op: “We probeerden de auto’s om ons heen voorbij te komen, maar ik had er echt moeite mee. Bepaalde momenten van de race waren goed en de laatste 25 ronden op de medium compound waren erg competitief, dus ik denk dat we gewoon moeten proberen het beter in elkaar te zetten. Dit weekend was vanaf het begin competitief, dus ik denk zeker dat we vooruitgang boeken met de auto. Canada zal een ander type circuit zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen voortbouwen op onze verbeteringen en elke kans kunnen benutten.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS