Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Niet alle coureurs zijn tegen het verbod op de bandenwarmers: "Uiteindelijk zijn we professionals"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 maart 2023 22:08

Meerdere coureurs in het FIA World Endurance Championship maken zich zorgen over het verbannen van de bandenwarmers. Met ingang van dit jaar mogen de LMH-coureurs deze niet meer gebruiken. Diverse coureurs spraken hun zorg uit na het ongeluk van James Calado met de Ferrari 499P. Toch zijn er ook coureurs die het racen zonder bandenwarmers niet als een probleem zien. Zo ziet Toyota-teambaas en -coureur Kamui Kobayashi het als onderdeel van de sport.

Kamui_Kobayashi
Kamui Kobayashi

"Uiteindelijk zijn we professionals," legt Kobayashi uit tegen Sportscar365. "In welke situatie dan ook, we moeten de auto gewoon thuisbrengen. Geen crashes! In Japan racen we zonder bandenwarmers, dus voor ons is het heel normaal. Als we hier zonder deken starten, is dat vrij kort dag. Ik maak me een beetje zorgen over Le Mans gedurende de nacht, dan kan het wel gevaarlijk zijn. Alleen al op out-laps is het dan zo'n andere snelheid in de bochten."

Frederic_Makowiecki_PorschePorsche-coureur Frederic Makowiecki


Ook Porsche-coureur Frederic Makowiecki kan zich niet storen aan de verbanning van de bandenwarmers. "Ik heb me nooit gestoord aan het feit dat we geen bandenwarmers hebben”, aldus de Fransman. “Er zijn genoeg series die zo zijn: IMSA of Super GT. Het geeft altijd een kans om wat verschil te maken, door rijders en door de teams. Ik vind het een goede beslissing van de FIA en de ACO."

WEC logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS