Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Neel Jani weg bij Porsche, maar is in gesprek met verschillende teams

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 december 2022 17:45 • Print artikel

Neel Jani vertrekt als fabriekscoureur bij Porsche. De Zwitser reed in 2022 al niet voor het automerk en zat ook niet bij de aangekondigde coureurs voor de LMH-line-up met de Porsche 963. Tijdens de jaarlijkse aankondiging van het motorsport programma van het Duitse merk, ontbrak de 39-jarige ook.

Neel Jani exit Porsche


“Vanaf het einde van het jaar, ben ik voor het eerst in 10 jaar, niet langer een Porsche fabriekscoureur”, zegt Jani tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Ik ben Porsche dankbaar voor de fantastische tijd en het voelt als een privilege om vanaf het eerste begin betrokken te zijn geweest bij de legendarische 919 Hybrid. Ik ga nooit het winnen van WEC-races voor Porsche met de 919 vergeten en daarna de 911 RSR. Het mag duidelijk zijn dat ik verdrietig ben dat vele dingen in de afgelopen 12 maanden veranderd zijn bij Porsche Motorsport en dat het initiële plan voor mijn toekomst werd veranderd.”

De Zwitserse coureur zegt betrokken te zijn geweest bij het simulator- en ontwikkelingswerk voor de Porsche 963, maar dat hij daarna kreeg te horen dat hij geen onderdeel zou zijn van het raceprogramma. De Zwitser kreeg een GT3-programma aangeboden, maar wil liever in de prototypes rijden. Jani ging dan ook in op een aanbod van Ganassi Cadillac om Porsche te herinneren aan zijn CV in de prototypes.

“We wonnen de race, dus ik denk dat het een duidelijke indicatie was dat ik weet wat ik doe in een prototype”, aldus de coureur die nog steeds ambities heeft om in een Hypercar te rijden. “Ik wil een andere deal vinden om te vechten voor algemene overwinningen, dat mag duidelijk zijn. Misschien met een Porsche-klantenteam. Ik zie mijzelf als een prototype coureur, dat is waar mijn ervaring zit. Het is wat laat voor 2023, dus zijn er niet veel opties meer.”

Jani zegt dan ook in gesprek te zijn met verschillende teams.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS