Formule 1

Meerdere teambazen zouden bij de FIA hebben geklaagd over Toto Wolff

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2023 19:02

Meerdere F1-teambazen zouden een klacht hebben ingediend bij de FIA over soortgelijke beschuldigingen die onlangs in de media zijn geuit over Toto Wolff .

Christian Horner en Toto Wolff


De FIA kondigde dinsdagavond aan dat ze beschuldigingen onderzochten 'over informatie van vertrouwelijke aard die door een lid van het FOM-personeel aan een F1-teambaas zou zijn doorgegeven' naar aanleiding van een artikel in het tijdschrift BusinessF1 over Wolff en zijn vrouw Susie.

In het artikel werd beweerd dat Susie in haar hoedanigheid als F1-directeur informatie deelde met haar man - iets wat ze sindsdien heeft ontkend - en dat Wolff zich iets heeft laten ontglippen tijdens een recente vergadering met de teamdirecteuren.

De geloofwaardigheid van het tijdschrift BusinessF1 is vaak in twijfel getrokken, waardoor velen zich afvroegen waarom de FIA had besloten om een dergelijk onderzoek te starten, maar een bron die bekend is met de situatie heeft nu gezegd dat, hoewel het artikel een deel van de reden was dat de FIA het onderzoek startte, het ook werd gestart omdat meerdere teamhoofden klachten indienden.

Dezelfde bron beweert ook dat zowel F1 als Mercedes juridische brieven hebben ontvangen van de compliance officers van de FIA op hetzelfde moment dat de mediaverklaring werd verstuurd. Mercedes heeft deze bewering echter ontkend en zegt een dergelijke brief niet te hebben ontvangen.

Nadat het onderzoek was aangekondigd, gaf Mercedes een verklaring uit waarin het de 'ongefundeerde beschuldigingen van één enkel mediakanaal' met klem ontkende.

De verklaring luidde als volgt: "We nemen nota van de algemene verklaring van de FIA vanavond, die reageert op ongefundeerde beschuldigingen van één enkel mediakanaal en de onofficiële briefing die het in verband brengt met de teambaas van Mercedes-AMG F1.”

"Het team heeft geen communicatie ontvangen van de FIA Compliance Department over dit onderwerp en het was zeer verrassend om via een mediaverklaring te vernemen over het onderzoek. We verwerpen de beschuldiging in de verklaring en de bijbehorende media-aandacht volledig, omdat deze ten onrechte de integriteit en compliance van onze teambaas Toto Wolff in twijfel trekt. Vanzelfsprekend nodigen we de FIA Compliance Department uit tot volledige, snelle en transparante correspondentie over dit onderzoek en de inhoud ervan."

Een verklaring van FOM ontkende ook een dergelijk incident: "We nemen kennis van de publieke verklaring die de FIA vanavond heeft afgelegd en die niet vooraf met ons is gedeeld. We hebben er het volste vertrouwen in dat de beschuldigingen onjuist zijn en we hebben robuuste processen en procedures die de scheiding van informatie en verantwoordelijkheden garanderen in het geval van een mogelijke belangenverstrengeling."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS