Formule 1

McLaren onthult opmerkelijke lijst auto's die deelnemen aan FOS Goodwood

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2023 05:00

McLaren Racing onthult een indrukwekkende verzameling opvallende auto's uit zijn lange en roemrijke racegeschiedenis tijdens het Goodwood Festival of Speed 2023. Het team zal daar aanwezig zijn om zijn 60-jarig jubileum te vieren, gepresenteerd door Official Primary Partner OKX. McLaren neemt een ongekende collectie mee om enkele van de meest iconische momenten van het Britse team uit de afgelopen zestig jaar te markeren, samen met een spannende selectie van gedecoreerde coureurs.

McLaren Goodwood

De fantastische collectie auto's en coureurs omvat Mika Häkkinen, die terugkeert in zijn kampioenschap-winnende MP4/14A uit 1999, JJ Lehto in Lewis Hamilton's kampioenswinnende MP4/23A-05 uit 2008, en NEOM McLaren Extreme E-coureur Emma Gilmour die de heuvel beklimt in de Can-Am M8D-01 uit 1970. Emerson Fittipaldi zal zijn M23-05 uit 1974 besturen, terwijl Emanuele Pirro plaatsneemt in Prost en Lauda's MP4/2B-03. De winnende MP4/4-01 uit 1988 zal tentoongesteld worden, samen met de NEOM McLaren Extreme E-showauto en de showauto in Triple Crown-livery.

Goodwood is synoniem met McLaren als testbaan van keuze voor de oprichter van het team, Bruce McLaren. Sterker nog, het lot van het team werd daar gesmeed na de tragische dood van Bruce en Goodwood is een passende locatie om eer te betonen aan de lange en succesvolle geschiedenis van het team, waarbij fans de kans krijgen om deze autosporticonen van dichtbij te bekijken en persoonlijk te ervaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS