Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Maximilian Götz wil met Glickenhaus naar Le Mans: "Ik heb de vrijheid om iets te doen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2023 15:31

Recent gingen al de geruchten rond dat Maximilan Götz mogelijk dit jaar voor Glickenhaus in het FIA World Endurance Championship gaat rijden. De Duitser zette daar alvast de eerste stappen voor tijdens The Prologue. Hoewel de coureur niet in de auto stapte, zat hij wel in teamkleding aan de pitmuur.

Maximilian Götz


"Mijn droom is altijd geweest om op dit hoge niveau aan endurance racen te doen," zei Götz tegenoever Sportscar365. "We zitten er bovenop om uit te zoeken wat we kunnen, of het lukt of niet. Het is een goede kans om alle mensen te leren kennen en hoe het team werkt. Ik leer over de auto, wat de jongens zeggen over de afstelling en wat er ontwikkeld wordt, dus we weten niet zeker wat we dit jaar doen."

Wanneer de Duitser wordt gevraagd of het een doel is om dit jaar in Le Mans te debuteren, is hij daar duidelijk over. "Ja, absoluut. We zijn op dit moment nog niet zo ver, maar het is leuk om het shirt aan te hebben en mee te doen. Het is een eerste stap”, reageert Götz over een deelname aan Le Mans, die zegt dat hij vooral fabriekscoureur voor Mercedes-AMG blijft. "Ik heb een langetermijncontract met hen, maar helaas doen ze dit soort races niet", vertelt hij over Mercedes-AMG. "Uiteindelijk, als er geen zelfde datums zijn, heb ik de vrijheid om iets te doen."

Waar de rijder aan toevoegt dat hij onder de indruk is van de Glickenhaus LMH-operatie in Sebring. "Ik ken dit uit de DTM-tijd van de Class One, hoe de mensen werken. De structuur is echt vergelijkbaar. En de auto zelf: er is veel aero en veel vermogen”, legt Götz uit. "Het is de topcategorie in het WEC. Het zou mooi zijn om daar deel van uit te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS