Formule 1

Max Verstappen was niet in te halen: 'DRS beïnvloedt je behoorlijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2022 21:12 • Print artikel

Carlos Sainz kende een goede race in Canada. In de slotfase, geholpen door de safetycar, kon de Spanjaard het Max Verstappen zestien ronden lang erg lastig maken. Het gaf de Ferrari-coureur dan ook een goed gevoel dat hij de strijd met de Red Bull kon aangaan, maar passeren was nooit echt een mogelijkheid.

Carlos_Sainz_P2_Max_Verstappen_P1_GP_Canada 2022

“Zonder DRS is het onmogelijk, want DRS beïnvloedt je nog steeds behoorlijk, zeker op een circuit waar je geen verschillende lijnen kunt rijden”, aldus Sainz tegen GP Fans. “Het zijn allemaal chicanes waar je nergens je voorvleugel ernaast kunt steken, om onderstuur en oververhitting van de banden te voorkomen. Zelfs op deze manier was ik tevreden en vol vertrouwen om in de vuile lucht te zitten. Ik was blij dat ik in staat was om daar, zelfs met oververhitting, zestien ronden in de DRS te kunnen blijven zitten.”

Dit jaar komt de Spanjaard nog snelheid tekort ten opzichte van zijn teamgenoot Charles Leclerc. Maar zijn tweede plaats moet de Ferrari-coureur toch wel vertrouwen geven, nadat hij diverse races jammerlijk uitviel.

“Voor de eerste keer dit seizoen kan ik zeggen dat ik de snelste man op de baan was, wat je meer vertrouwen en hoop geeft voor de volgende races”, aldus de voormalig teamgenoot van Verstappen bij Toro Rosso. “Maar twee of drie tienden is niet genoeg om de Red Bull te passeren, je hebt meer nodig! De snelheidsdata moet iets van vijf of zes tienden tonen, als je ècht een kans wil hebben om Max te passeren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS