Formule 1

Max Verstappen en Sergio Perez rijden deze week op Silverstone de eerste kilometers met de nieuwe Red Bull RB16B

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 februari 2021 05:40 • Print artikel

Op dinsdag 23 februari – morgen dus - wordt de nieuwe raceauto van het Formule 1 team van Red Bull gepresenteerd. Meteen de dag erna kunnen Max Verstappen en Sergio Perez de nieuwe RB16B uitproberen op het circuit van Silverstone, waar een filmdag op het programma staat voor Red Bull Racing. Tijdens deze filmdag mag er 100 kilometer gereden worden in de nieuwe bolide, wat uiteraard nuttige informatie en data voor het team gaat opleveren voorafgaand aan de echte testdagen.

Max_Verstappen_winnaar_70th_edition_GP_Silverstone
Max Verstappen op weg naar de overwinning van de 70th edition GP Silverstone in 2020

Extra test voor Sergio Perez
Ook is er een extra testdag voor Perez in het programma opgenomen, om hem beter kennis te laten maken met het team, aldus gpblog.com. Hij zal in een Toro Rosso uit 2018 gaan rijden. De Mexicaanse coureur kan op die manier ook wennen aan de Honda motor, omdat hij in het verleden alleen met Mercedes krachtbronnen heeft gereden.

Overige filmdagen
Naast Red Bull zou Aston Martin ook een filmdag houden op Silverstone. Die staat gepland voor 1 of 2 maart, net voor de lancering van hun nieuwe auto. Andere teams, waaronder Ferrari, zouden hun filmdag in Bahrein houden, net voor de testdagen voor het nieuwe seizoen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS