Formule 1

Max Verstappen vreest meer problemen voor RB20 in 'hobbelig' Montreal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 17:05

Max Verstappen verwacht dat de prestaties van Red Bull deze week in Canada zullen verbeteren ten opzichte van het teleurstellende weekend in Monaco, maar de Nederlander vreest nog steeds een ‘hobbelige rit’ voor zijn RB20 in Montreal.

Max Verstappen en Helmut Marko F1 Red Bull Racing


Problemen met de ophanging wogen de laatste keer zwaar op de prestaties van Red Bull en Verstappen in het prinsdom, waar hobbels en stoepranden het beroemde stratencircuit markeerden.

Het resultaat was een teleurstellende P6 in de kwalificatie en op de racedag, terwijl teamgenoot Sergio Pérez op zaterdag niet eens Q2 haalde. Daarna crashte de Mexicaan zwaar in de openingsronde van de race.

Het Circuit Gilles Villeneuve - dat net opnieuw is geasfalteerd - heeft een aantal overeenkomsten met Monaco, waardoor je in bepaalde bochten agressief moet kerb-hoppen, wat volgens Verstappen de relatieve zwakte van de RB20 nog eens zou kunnen vergroten. “We moeten afwachten hoe we zullen presteren in Canada, een nieuwe ondergrond die ons ook voor verrassingen zou kunnen stellen”, zei de drievoudig wereldkampioen Formule 1.

“Maar daardoor wordt het waarschijnlijk ook niet ons sterkste weekend. Maar waarschijnlijk wel iets beter dan in Monaco. We zullen zwakker zijn op elk circuit dat hobbelig is of kerbs heeft, of waar je veel over kerbs moet rijden, dus de stratencircuits zullen waarschijnlijk wat lastig zijn. Hopelijk begrijpen we tegen die tijd wat er aan de hand is”, aldus Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS