Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

MP Motorsport contracteert Max Defourny: "Max één van de meeste getalenteerde jonge coureurs van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2018 08:19 • Print artikel

MP Motorsport heeft Max Defourny gecontracteerd voor een titelaanval in de Eurocup Formule Renault 2.0. De 19-jarige Belg begint aan zijn derde seizoen in de toonaangevende Europese monopostoklasse. Defourny tekende voor MP Motorsport na twee succesvolle campagnes in 2016 en 2017, die respectievelijk een derde en vierde plaats in de eindstand opleverden. In totaal behaalde de Belg 19 podiumplaatsen, vijf poles en twee overwinningen. Met MP denkt Defourny opnieuw mee te strijden voor podiumposities en overwinningen, met de titel in de Eurocup als het ultieme doel.

MP Motorsport Max Defourny

Defourny krijgt bij MP Alex Peroni en Christian Lundgaard als teamgenoten. Peroni behoorde in 2017 tot de beste rookies, terwijl Eurocup-debutant Lundgaard vorig jaar twee Formule 4-titels op zijn naam schreef.

“Ik ben erg blij dat ik bij MP Motorsport aan de slag kan”, zei Defourny. “Nog een jaar in de Eurocup is misschien niet wat de meeste mensen hadden verwacht, maar in onze ogen was het de beste beslissing voor mijn carrière. We zijn erg blij met de positie waarin we ons nu bevinden, de sfeer in het team is geweldig. De gesprekken die we hebben gehad, waren zeer productief en plezierig. Er is wederzijds vertrouwen dat we de klus zullen klaren.”

De overstap naar MP Motorsport geeft Defourny veel vertrouwen, omdat hij wil bewijzen dat zijn resultaten van vorig jaar geen representatieve weergave van zijn talenten waren. Defourny gelooft dat MP hem in de perfecte positie kan brengen om het kampioenschap te winnen, met name na een succesvolle test op Barcelona eind 2017.

“Dit jaar wil ik bewijzen dat mensen vorig seizoen niet ‘mijn ware ik’ hebben gezien en dat er zaken waren die me ervan hebben weerhouden om mijn volledige potentieel te laten zien. Ik wil kampioen worden, simpeler kan mijn doel niet zijn. Het team heeft dit jaar een echt familiegevoel en dat gaat een positieve bijdrage leveren aan mijn ontwikkeling als coureur.”

Bij de 20 races op de Eurocup-kalender horen onder meer de thuisrace van Defourny op Spa en het prestigieuze weekend in Monaco. Defourny is zich er echter van bewust dat hij op elk circuit dezelfde toewijding aan de dag moet leggen als hij om de titel wil strijden.

“Natuurlijk zijn Spa en Monaco belangrijke races, maar we moeten dezelfde intensiteit naar elk weekend meebrengen, niet alleen naar de ‘speciale’ wedstrijden. Dit jaar moeten we aan elke race beginnen om te winnen, al zou het wel bijzonder zijn om in Monaco te winnen, nadat ik daar al twee keer op het podium heb gestaan.”

MP Motorsport Max Defourny

Mark Blundell van MB Partners, het managementbureau van Defourny, staat volledig achter de doelen van de Belg en denkt dat hij echt indruk kan maken.

“Max is een erg goede coureur en zeer gerespecteerd. Max wordt alom in de autosportwereld gezien als een van de meeste getalenteerde jonge coureurs van Europa. Nadat hij in de afgelopen jaren al zo dicht bij de titel kwam, is hij dit jaar des te meer vastbesloten om kampioen te worden. Wij staan allemaal achter hem om dat doel te bereiken. MP Motorsport is een topteam in het kampioenschap, de samenwerking is al goed begonnen. Dat belooft veel voor het seizoen.”

MP’s teammanager Sander Dorsman kijkt uit naar de komst van Defourny. “Het is uitstekend nieuws dat Max deel gaat uitmaken van ons team. We hebben al enkele goede en productieve testdagen achter de rug. Samen met Alex en Christian vormt hij een sterk en mooi uitgebalanceerd team. Alle drie zijn ze in staat om voorin mee te strijden om de overwinning. We kijken enorm uit naar het seizoen.”

Het Eurocup Formule Renault 2.0-seizoen 2018 gaat over een maand van start op het circuit van Paul Ricard (14-15 april). In tien weekenden vormt de klasse het voorprogramma van de Formule 1, de Blancpain GT Series, de European Le Mans Series en de ADAC GT Masters.

Defourny zal later bekendmaken voor wie en in welke klassen hij dit seizoen nog meer uitkomt. De Belg kijkt daarbij onder meer naar de sportscars.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS