Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Loic Duval debuteert met Peugeot 9X8: "Het enorm motiverend om nu eindelijk te gaan racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2022 08:20

Peugeot maakt tijdens de 6 uur van Monza haar debuut met de nieuwe Peugeot 9X8. Het Franse automerk zegt klaar te zijn voor de volgende uitdaging, nadat ze met de hybride aangedreven LMH-auto een 36 uur durende test hebben uitgevoerd, waarbij ze meer dan 15.000 kilometer reden.

Peugeot 9x8

Het Franse merk gaat in Italië meteen met twee auto’s in actie komen en gaat het opnemen tegen Toyota, Glickenhaus en Alpine. Het testprogramma werd afgerond in Aragon, Spanje, waar ze met twee auto’s in actie kwamen. Daarnaast zijn er in Versailles-Satory simulator tests uitgevoerd om zich voor te bereiden op Monza. Coureur Loic Duval stelt zich echter bescheiden op en noemt het vooral een weekend om te leren.

“Als team hebben we onvermoeibaar gewerkt om de auto te ontwikkelen en voor te bereiden op het racen en de meest recente test, een volledig geschaalde endurance simulatie in Aragon, was vooral intens”, aldus coureur Loic Duval tegen Sportscar365. “Monza is voor ons vooral een weekend om te leren. We beginnen pas net samen te werken in de racemodus, zowel vanuit het perspectief van het team dat rijdt en voor wat betreft de engineers. We hebben hier samen naar toe gewerkt, daarom is het enorm motiverend om nu eindelijk te gaan racen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS