Formule 1

Lewis Hamilton wil meer diversiteit binnen Mercedes: "Laat zien dat een team beter presteert wanneer het diverser is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 11:30 • Print artikel

Lewis Hamilton gaat komend seizoen hard strijden voor zijn achtste wereldtitel. De Mercedes-coureur kende een tegenvallend 2022 en slaagde er voor het eerste in zijn Formule 1-loopbaan niet in om een Grand Prix te winnen. Komend seizoen wil Hamilton revanche, hij heeft zijn peilen gericht op de titel, maar blijft hameren op het belang van een diversiteit binnen het team van Mercedes.

Lewis Hamilton

Sinds het overlijden van George Floyd in 2020 lijkt Hamilton niet meer te temmen als het gaat over het vechten voor diversiteit en tegen racisme en discriminatie. Hamilton gebruikt zijn platform om de diversiteit binnen de Formule 1 te vergroten.

De Brit sprak zich in gesprek met sponsor UBS uit voor meer diversiteit bij het team van Mercedes en dat het voor vele als een verrassing kwam dat hij zich in korte tijd ontplooide als een ware activist: "Ik denk dat het een beetje in mij zit. Ik ben nooit goed geweest in het vasthouden aan een bepaald soort regels. Als iemand tegen mij zegt dat ik iets niet kan doen, dan wil ik altijd het tegendeel bewijzen."

"Het is mijn doel om dat te veranderen in de toekomst. Ik denk dat een divers team beter is voor een organisatie. Ik denk dat het beter is voor het bedenken van ideeŽn en creativiteit. Het laat zien dat een team beter presteert wanneer het diverser is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS