Formule 1

Lewis Hamilton en George Russell bedanken Mick Schumacher voor simulatorwerk

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2023 07:02

Op vrijdag in Barcelona zaten de Mercedes-coureurs er niet goed bij en dus was het tijd voor Mick Schumacher om in de simulator verbeteringen te vinden. Met de vijfde plaats in de kwalificatie voor Lewis Hamilton en een twaalfde voor George Russell ging het nog niet echt beter, maar op zondag kwam de Mercedes tot leven. Hamilton klom op naar de tweede plaats en Russell won negen posities om als nummer drie mee naar het podium te mogen.

Lewis Hamilton


Achteraf noemden Hamilton en Russell beiden de naam van Mick Schumacher. "Op zondag voelde de auto geweldig", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. "Vrijdag hadden we het nog lastig en was de auto onvoorspelbaar. In de avond is er geweldig werk geleverd. We hebben een geweldig team en Mick heeft het in de simulator geweldig gedaan. Daarna zaten we op het goede spoor. In de race voelde de auto geweldig, al kon ik niet de tijden van Max rijden. Dat George van P12 naar P3 is gereden, is zeer knap. Dit is een fantastisch resultaat voor het team."

Russell voegde daaraantoe: "De auto is in de basis heel sterk. Op veel nieuwe circuits met nieuwe asfalt hebben we veel bandenslijtage. Nu voelde het veel beter aan omdat het koeler was. Beter hebben we dit jaar nog niet gehad. Het werk dat Mick in de simulator heeft gedaan, heeft ons enorm geholpen. We gaan de goede richting op. Komend jaar moeten we er direct goed bijzitten, want dit team ontwikkelt de auto sneller dan alle andere teams."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS