Formule 1

Lewis Hamilton velt oordeel over tempo Red Bull terwijl Mercedes problemen blijft houden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2024 18:30

Lewis Hamilton schat het snelheidsvoordeel van Red Bull ten opzichte van Mercedes op wel een 'seconde' per ronde. Hamiltons slechte weekend in Melbourne, waarin hij zich beklaagde over de inconsistentie van zijn W15, eindigde in een uitvalbeurt toen zijn motor het begaf in ronde zeventien terwijl hij streed voor een puntenfinish.

Lewis Hamilton Melbourne 2024 F1


In één van die gevechten, hoe kort ook, ging hij wiel-aan-wiel met Pérez nadat de Red Bull-coureur een pitstop had gemaakt. "Jeetje, die auto is snel!”, zei Hamilton over de radio.

Minuten later eindigde Hamiltons race samen met zijn motor. De DNF van de Brit was de eerste van twee Mercedes-races in Melbourne toen George Russell in de voorlaatste ronde crashte. Het betekende dat het team op 26 punten bleef staan en de achterstand op Red Bull opliep tot 71 punten. Hamilton ziet geen kans dat Mercedes die achterstand inloopt, gezien het snelheidsvoordeel van Red Bull.

"Het is een enorm gat. Ik denk dat ze een seconde voorsprong op ons hebben, zoiets", was zijn sombere inschatting. "De snelheid die hij had... Hij reed op verse banden, maar de manier waarop hij wegreed op het rechte stuk. Ik dacht: 'Wow, hetzelfde als vorig jaar'."

Op de vraag wat hij van de race had geleerd, zei Hamilton tegen F1TV: "Niet meer dan ik al eerder wist. We zagen er niet verschrikkelijk uit in de hogesnelheidsbochten, maar we zijn langzaam in de lage snelheidsbochten dit weekend, terwijl het in de vorige race andersom was. Het was dit weekend een echte worsteling.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS