Formule 1

Lewis Hamilton daagt Red Bull-stijl Mercedes-theorie uit met Aston Martin-vergelijking

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2023 07:03

Lewis Hamiltons gedachten over het Nederlander van Red Bull Racing impliceert dat het niet vanzelfsprekend is dat de Mercedes W15 het Red Bull-concept zal volgen. Hij wijst erop wijst dat een dergelijke aanpak niet werkte voor Aston Martin.

Lewis Hamilton Mercedes F1


Hamilton kende dit jaar opnieuw een frustrerend seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen pakte voor het tweede achtereenvolgende seizoen geen overwinning.

Deze keer slaagde zijn Mercedes-team er ook niet in om te winnen, voor het eerst sinds 2011. Terwijl Red Bull er in 2023 met de overwinning vandoor ging en maar liefst 21 van de 22 grands prix won, raakte Mercedes verwikkeld in een strijd met Ferrari, McLaren en Aston Martin voor de ‘titel’ 'best of the rest'.

In de eerste helft van het seizoen leek het erop dat Mercedes Aston Martin als grootste bedreiging zou zien in de strijd om P2 in het constructeurskampioenschap, maar het team kon het tempo niet bijhouden.

Aston Martin gaf toe dat het de weg kwijt was met zijn upgradeprogramma, maar nu Mercedes-baas Toto Wolff een 'conventioneler' concept voor de Mercedes W15 aankondigt, waarschuwde Hamilton dat het kopiėren van de Red Bull niet werkt in het tijdperk van de prijsplafonds in de F1, zoals Aston Martin volgens hem heeft ontdekt.

"We hebben de auto zoveel beter begrepen", zei Hamilton volgens The Race. "We hebben op de achtergrond geweldige hulpmiddelen ontwikkeld. Ik heb goede hoop, maar ik ga mijn adem niet inhouden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS