Karting • Karting Diversen

LINE-UP Tony Kart Racing Team 2024: KZ-topper Marijn Kremers en de Belgische talenten Henri Kumpen en Kai Rillaerts in fabrieksteam

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 december 2023 02:16

Het Tony Kart Racing Team heeft de driversline-up voor 2024 onthuld. De fabrieks-equipe van Tony Kart Racing Team loopt hiermee vooruit op het volgende seizoen met de bekendmaking van de 22 officiŽle coureurs (verdeeld over de categorieŽn MINI, OKJ, OK en KZ/KZ2) die zullen deelnemen aan de belangrijkste internationale wedstrijden. Onder de fabriekspiloten ook namen uit de Benelux. De Nederlandse KZ-topper Marijn Kremers en de Belgische talenten Henri Kumpen (MINI) en Kai Rillaerts (OK) zitten in het 22 man tellende fabrieksteam.

Tony Kart Racing Team 2024

Er zijn nog maar een paar dagen te gaan van 2023, maar het Tony Kart Racing Team kijkt al vooruit naar het seizoen 2024. Hun team is klaar om weer in actie te komen en in afwachting van de aankondiging van het sportieve programma, is het blij om de rijders line-up bekend te maken. Hun 22 piloten gaan de baan op met het chassis Tony Kart Racer 401 RR (in de categorieŽn KZ/KZ2, OK en OKJ) en Tony Kart Rookie (voor de MINI), beide aangedreven door de Vortex-motoren, de motordivisie van OTK Kart Group.

In KZ/KZ2 zal Tom Leuillet opnieuw hun referentiepunt zijn in de kartcategorie met versnellingsbak, samen met zijn teamgenoten Lorenzo Camplese, vicewereldkampioen in KZ 2021, en Alexander Gubenko. Marijn Kremers, wereldkampioen KZ 2019 en Europees kampioen KZ 2020, komt naast de drie coureurs, samen met Nicola Rossini (winnaar van de ROK Cup Superfinale 2022 in de categorie Shifter ROK).

In OK is Sebastiano Pavan opnieuw bevestigd na een altijd groeiend seizoen 2023, dat eindigde met de overwinning in de laatste ronde van de WSK Final Cup. De Italiaan vindt er zijn teamgenoten David Walther (auteur van een podiumplaats bij zijn debuut in Sarno, tijdens de WSK Euro Series, met het Racing Team), Kai Rillaerts, Thomas Quincť en Tiziano Monza, die al de hoofdrolspelers waren in de laatste races tijdens het net afgelopen seizoen met de officiŽle Tony Kart-kleuren. Verder verwelkomt het Italiaanse kartteam Xavier Avramides (voor het tweede jaar in de categorie) en rookie Xiaoyu Sun.

In OKJ hernieuwt Scott Kin Lindblom, derde in het FIA Wereldkampioenschap Karting OKJ 2023 in Franciacorta, zijn verbintenis met hun team, dat voor het derde achtereenvolgende jaar ook de altijd snelle Maria Germano Neto aan de start zal hebben. Sebastian Lehtimaki, winnaar van de WSK Final Cup in Lonato del Garda, is klaar voor zijn eerste volledige seizoen bij het Tony Kart Racing Team. Scott Marsh maakt opnieuw deel uit van het team, terwijl Ilie Tristan Crisan debuteert in de categorie, nadat ze hun kleuren verdedigden in de MINI. Tot slot is Joel Pohjola de nieuwe deelnemer in hun rijders line-up.

Hun activiteit in de MINI gaat door na de vele successen in 2023. Het trio Leonardo Gorski, Achille Rea en Oliver Sini verwelkomt de nieuwe deelnemer Henri Kumpen.

Drivers line-up Tony Kart Racing Team 2024:

MINI

Leonardo Gorski (Poland)

Henri Kumpen (Belgium)

Achille Rea (Italy)

Oliver Sini (Indonesia)


OKJ

Ilie Tristan Crisan (Canada)

Sebastian Lehtimaki (Finland)

Scott Kin Lindblom (Sweden)

Scott Marsh (United Kingdom)

Maria Germano Neto (Portugal)

Joel Pohjola (Finland)


OK

Xavier Avramides (Australia)

Tiziano Monza (Singapore)

Sebastiano Pavan (Italy)

Thomas Quincť (France)

Kai Rillaerts (Belgium)

Xiaoyu Sun (China)

David Walther (Finland)


KZ/KZ2

Lorenzo Camplese (Italy)

Alexander Gubenko

Marijn Kremers (Netherlands)

Tom Leuillet (France)

Nicola Rossini (Italy)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS