Karting • Karting Diversen

Karttopper Kris Haanen als een vernietigende tornado over de baan! Derde winst op rij in Kerpen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2020 01:35 • Print artikel

KERPEN - Hij won dit seizoen al twee keer op dominante wijze in Kerpen en afgelopen weekeinde deed hij dat weer. Karter Kris Haanen uit Meterik stond te glunderen na zijn zege op ‘zijn’ Kerpen. Dat mag ook wel na de derde overwinning op rij van het dertienjarige talent van SFR Motorsport. Bovendien deed de razendsnelle Limburger goede zaken in de stand van het DKM.

Kris Haanen wint weer

“Dat ik eerder al de eerste ronde van het ADAC-kampioenschap en ook de eerste ronde van het DKM in Kerpen had gewonnen, was goed voor het zelfvertrouwen”, zei Kris. “Ik kon met een goed gevoel naar de tweede DKM. De kwalificatie ging goed, maar met P5 ging het niet denderend. De twee heats gingen wel heel goed. In heat één was ik van drie naar één gereden en in heat twee van vier naar één. Ik zat in een goede flow.”

Dat had hij ook te danken aan zijn team SFR Motorsport, wist de leerling van het Dendron College in Horst dat hem alle medewerking geeft om school met topsport te kunnen combineren. “We gaan heel goed met het team. Elke rijder doet het goed. Alles binnen het team is heel professioneel. Ook de data worden goed gedaan. Ik heb dan ook niets te klagen.”

Verder is Kerpen een circuit dat hem ligt, wist Kris. “Ik ga hier altijd goed. En ik denk dat ik mentaal gegroeid ben. Ook ben ik door de jaren heen een completere coureur geworden.” Die conclusie ligt voor de hand, want Kris Haanen pakt elk jaar wel een aansprekende prijs in Nederland en België. Nu is hij dan ook goed op weg in Duitsland, in één van de zwaarste kampioenschappen van Europa.

Dat laatste bleek wel tijdens de eerste finale. Het was een pittige wedstrijd voor Kris. “We hadden een half setje nieuwe banden. Daardoor miste ik wat snelheid. Dat voelde ik al in het begin. Ik moest knokken om vooraan te kunnen rijden. Ik begon met verdedigen en viel even terug naar P4. Daarna vocht ik me terug naar de eerste plek en kwam niemand mij meer voorbij.”

Voor tweede finale ging Kris terug naar de oude banden die hij in de heats had gebruikt. Hij merkte meteen dat de wegligging van zijn kart wat beter was. “We konden met drie man wegkomen en ik reed in het begin een paar ronden aan kop. Een rijder van KR kwam me nog voorbij, maar hij verremde zich en schoot door.”

Daarna lag Kris terug aan kop, maar even later werd hij toch weer ingehaald door een concurrent. “Een Deen kwam me voorbij. Ik ging achter hem aan en ik voelde dat ik sneller was. Ik pakte hem terug en sloeg daarna een gaatje. Zo kon ik de tweede finale uitrijden en had ik mijn tweede zege van het weekend.”

Kris Haanen

“Ik heb weer supergoede zaken gedaan in de stand van het DKM-kampioenschap. Want naast de winst in de twee finales heb ik ook veel punten gepakt in de heats. Ik ben redelijk uitgelopen op de nummer twee in het kampioenschap en sta nu comfortabel voor. We liggen op koers, maar ik zal niet verslappen. Ik blijf gefocust.”

Kris’ volgende race is de tweede ronde van het OK Junior-kampioenschap. Die wordt over twee weken gehouden op het circuit van Wackersdorf. “Ik ga daar gewoon mijn best doen. En de week daarna heb ik een race voor het ADAC-kampioenschap in Mülsen.”

Kris Haanen bedankt SFR Motorsport, GFR Engines, Ian Coles, Willemjan Keijzer, Mark Peschkes, Ondrei Kocka, dataman Alex, Finis, zijn ouders en al zijn sponsors.

Kris Haanen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

1. SFR Motorsport
2. SJT Venlo Europatransport
3. Kwekerij Vieverde
4. Banden en Wielen Centrum Limburg
5. Deb Sports
6. PL8 design
7. Buro Daad-kracht
8. Dirckx Schilderwerken
9. Kiiwimi Online Marketing
10. Lenssen Advies
11. Logo Products
12. Keurslager Crist Coppens
13. Echte Bakker Gommans
14. High-Tec- Specialty
15. Bert Tacke Dakservice
16. Bouwbedrijf Maas
17. Beton Station Horst
18. G Hoeymakers Horst
19. Hoeben Rietdekkersbedrijf
20. Installatiebedrijf Jeroen Janssen
21. Stucadoorsbedrijf Brouwers
22. Vakgarage Maashorst
23. Smulders Carsystems
24. HS Autoparts
25. Keijsers Tegelwerken
26. Totaaltegel
27. Janssen Metaaltechniek
28. Bruisten Metselwerken
29. Custers Beveiliging
30. AST Heetkamp autoschadeherstel
31. J.H van Gassel aannemers- en timmerbedrijf
32. Gelato Fresco La Sicillia

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS