Karting • Karting Diversen

Kris Haanen maakt grote indruk met zege: raketstart na coronastop! "Blij dat ik gewonnen heb”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 augustus 2020 04:02 • Print artikel

KERPEN – Het was zijn eerste raceweekeinde na de coronastop en karter Kris Haanen was meteen oppermachtig. De dertienjarige snelheidsduivel uit Meterik won zondag in Kerpen beide races in de OK Junioren-klasse tijdens de eerste ronde van het ADAC Kart Masters. Daarvoor had de rijder van het topteam SFR Motorsport ook al beide heats gewonnen. Om het nog mooier te maken: Kris gaat riant aan de leiding in de stand.

Kris Haanen SFR Motorsport juichend over de finish

Hij was uitermate gemotiveerd na paar maanden niet te hebben geracet. Kris noteerde de snelste tijden in de trainingen, warming-up en kwalificatie. Maar het draait uiteraard om de races en ook die gingen super met winst in de beide heats van zaterdag. Zondag ging daar nog een schepje bovenop met winst in de beide finales. Knap, want het ADAC is traditioneel een zeer sterk bezet kampioenschap. Afgelopen weekeinde deden maar liefst 46 rijders mee in zijn klasse.

“Ik ben blij dat ik gewonnen heb”, zei een verheugde Kris. “Het is lekker om zo weer van start te gaan na de coronastop. Ik sta op P1 in de stand met het volle aantal punten. Het voelt natuurlijk fijn na de coronastop.” Bovendien was het een binnenkomer van jewelste bij zijn nieuwe team SFR Motorsport van Kris’ landgenoot Willemjan Keijzer en de Duitser Marc Peschkes.

Kris Haanen en SFR Motorsport winnen in Kerpen

“Het nieuwe team ziet er supergeorganiseerd uit, petje af. Met Alex hebben we een heel goede dataman. Alles is goed geregeld. Iedereen heeft een nieuwe kart, er is mooi gereedschap. Het team heeft een mooie uitstraling. Alles is nieuw, het ziet er gelikt uit.”

De getalenteerde Limburger had een goede start in de eerste heat waarbij hij een klein gaatje sloeg. “Al gauw kwam ik te rijden achter een aantal achterblijvers die gecrasht waren. Eén daarvan had een lekke radiateur en ineens keer verloor ik de kart. Er lag wat water op de baan en ik gleed weg. Daarna lag ik tweede. Gelukkig kon ik me goed herpakken, na een paar rondjes was ik terug op P1. Toen kon ik een gaatje van zestiende seconde voorsprong pakken. Ook had ik de snelste raceronde.”

In de tweede finale werd Kris in de eerste ronde gepasseerd. “Ik zat vlak achter mijn teamgenoot Daniel Guinchard. Hij verdedigde elke bocht, terwijl de race nog maar net begonnen was. Ik moest hem verrassen in een bocht waar hij het niet verwachtte. Hij had een slechte exit en ik dacht: nu moet ik hem inhalen. Dus ik pakte hem op het knikje van het rechte stuk, dat had hij niet verwacht. Toen ik hem passeerde, verloor hij wat meters. Met een voorsprong van 1.4 seconde heb ik uiteindelijk gewonnen en pakte ik opnieuw de snelste ronde.”

Kris had ervan genoten eindelijk weer te kunnen racen na de coronastop. “Ik miste het racen. Behalve dat ik druk was met school heb ik veel gesport om fit te blijven. Daardoor ben ik fysiek fit. En ik heb gemotorcrosst met een KTM 85cc. Dat was ook wel voor de lol.”

Aankomend weekeinde heeft Kris opnieuw een wedstrijd. Ditmaal wacht de eerste ronde van het DKM-kampioenschap. Die wordt ook op het circuit van Kerpen gehouden. Kris keek er, zeker na afgelopen weekeinde, reikhalzend naar uit. “Ja, ik hoop weer goed vooraan mee te doen”, zei hij fanatiek. “Daar ga ik voor. Nu ik de eerste ronde van het ADAC heb gewonnen heb ik veel zelfvertrouwen!”

Kris Haanen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

1. SFR Motorsport
2. SJT Venlo Europatransport
3. Kwekerij Vieverde
4. Banden en Wielen Centrum Limburg
5. Deb Sports
6. PL8 design
7. Buro Daad-kracht
8. Dirckx Schilderwerken
9. Kiiwimi Online Marketing
10. Lenssen Advies
11. Logo Products
12. Keurslager Crist Coppens
13. Echte Bakker Gommans
14. High-Tec- Specialty
15. Bert Tacke Dakservice
16. Bouwbedrijf Maas
17. Beton Station Horst
18. G Hoeymakers Horst
19. Hoeben Rietdekkersbedrijf
20. Installatiebedrijf Jeroen Janssen
21. Stucadoorsbedrijf Brouwers
22. Vakgarage Maashorst
23. Smulders Carsystems
24. HS Autoparts
25. Keijsers Tegelwerken
26. Totaaltegel
27. Janssen Metaaltechniek
28. Bruisten Metselwerken
29. Custers Beveiliging
30. AST Heetkamp autoschadeherstel
31. J.H van Gassel aannemers- en timmerbedrijf
32. Gelato Fresco La Sicillia

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS