Karting • Karting Diversen

Kartbelofte Jef Verbeke (9) pakt in eerste wedstrijdjaar direct ticket voor deelname aan Rotax Max Grand Finals in Bahrein!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2023 12:31

GENK - Hij is pas negen jaar oud, is bezig aan zijn eerste wedstrijdjaar als karter en gaat over iets meer dan een maand debuteren in de Rotax Max Challenge Grand Finals in Bahrein. Zondag pakte Jef Verbeke uit Schilde een ticket voor dit officieuze WK voor Rotax Max-piloten. We kunnen wel stellen dat de jonge Antwerpenaar een raketstart kent als wedstrijdrijder in de Mini Rookie-klasse.

Jef Verbeke

“Ik ben heel blij dat ik naar Bahrein mag”, was de logische reactie van Jef. “Ik had dit echt niet verwacht. Het was toch wel spannend. Omdat de baan nat was, was het niet echt gemakkelijk. De finale was niet mijn beste race, maar toch ging het wel goed. Op het droge was ik heel snel. Toen heb ik mijn eigen ronderecord verbroken.”

Na afloop stond de snelle piloot van topteam GKS Lemmens Power dus met het ticket voor de Grand Finals in zijn handen. En dat in zijn eerste competitieseizoen! “Ik ben nog nooit in Bahrein geweest. Ik heb de baan ook nog niet bekeken. We gaan het parcours zeker nog bestuderen.”

Dat hij nu al zo goed meekan, is bijzonder. Jef kart nog geen twee jaar, maar toont zijn talent nu al. “Ik ben in juni 2022 begonnen. Op mijn verjaardag gaf papa me een kart. Ik vond dat wel tof. Van tevoren hadden we hier al een paar keer in een huurkart gereden. Ik vind de competitie en de snelheden heel leuk. Het is gewoon een heel leuke sport.”

Dat hij al voor zijn verjaardag was gaan rijden in een huurkart was ook een idee van papa. En dat idee kwam niet uit het niets. “Het was mijn kinderdroom om te gaan karten, maar omdat het een vrij dure sport is, is dit niet voor iedereen weggelegd. Kameraden van mij reden wel. Daar ben ik ook regelmatig naar hun gaan kijken”, zei Verbeke senior.

Inmiddels zijn vader en zoon volledig opgeslokt door de kartsport. Zelfs Jefs moeder is in de ban van de sport en springt soms ook in, wanneer Jefs vader geen tijd heeft door het werk. Zij gaat elke woensdag met Jef naar Karting Genk om te trainen. Elk vrij moment steekt de familie Verbeke in de sport. Met resultaat. “Vorig jaar hebben we een half jaar getraind en 1 wedstrijd gereden in de Micromax-klasse. Sinds december 2022 is Jef gaan rijden met een Mini-motor.”

Zodoende heeft hij dit jaar een paar wedstrijden in het NK Rotax Max gereden, alsook het BNL- en het BMC-kampioenschap. “En volgend jaar rijden we BNL, BMC, NK en Euro Trophy. Veel wedstrijden. Da’s zeker niet erg.”

Jef Verbeke

Maar eerst gaat hij zich dus opmaken voor de Grand Finals. In Bahrein gaat Jef uitkomen voor Team Belgium, nota bene gesponsord door zijn vaders bedrijf A.E. Verbeke. “Ik heb een bedrijf in algemene elektriciteitswerken, algemene beveiliging. Mijn zoontje doet dus aan het WK mee en ik kreeg de vraag van GKS Lemmens Power of ik het zag zitten om Team Belgium mee te sponsoren met reclame op alle kledij. Dat kon ik natuurlijk niet afslaan.”

Jefs vader was uiteraard maar wat trots op zijn zoontje. “Wie kan nu zeggen dat hij als eerstejaars piloot al naar het WK mag gaan en met zijn eigen naam als reclame op zijn eigen overall kan rijden. Dat is wel speciaal.”

Jef bedankt zijn team GKS Lemmens Power, familie Lemmens, vaste mecanicien Geert Wygaerts, Alexander Van Meeuwen en zijn papa en mama.

Je kunt Jef zijn prestaties op de Grand Finals ook volgen op Instagram: JefVerbeke26

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS