Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kan ByKolles de strijd met de grote teams aan? "We zijn zelf verrast, om eerlijk te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juli 2022 15:54

ByKolles testte recent met haar Vanwall LMH op de Lausitzring. De auto werd dit jaar nog een startbewijs geweigerd voor het FIA World Endurance Championship. Het betekende dat het team verder is gegaan met de ontwikkeling van de auto. Volgens Colin Kolles hebben zij een top bolide, waarmee zij de strijd met de andere merken aan kunnen gaan.

 ByKolles_Vanwall_LMDh_Lausitzring

We zijn zelf verrast, om eerlijk te zijn, aldus Kolles tegen Motorsport.com. De auto blijft ronde na ronde gaan, zelfs bij 40 graden. We hebben zon 1.800 kilometer gedaan en we hadden geen enkel technisch probleem. Waar Bermes aan toevoegt: De hitte was erg welkom. We weten nu dat onze koelsystemen goed werken. We moeten goed voorbereid zijn op condities als Bahrein of in Austin. De tests met de auto gaan voorlopig nog even door. De volgende test met de met een 4,5 liter V8 uitgeruste auto gaat in Oschersleben plaatsvinden. Het doel blijft om in 2023 aan de start te staan, nadat Kolles dit jaar werd geweigerd voor het kampioenschap. Kolles sluit echter uit dat we de auto dit jaar bij een FIA WEC-race in actie gaan zien, zoals mogelijk de Porsche 963 wl aan de start staat.

Dat hangt niet van ons af, aldus Colin Kolles. We hebben ons werk gedaan en bouwden een auto. Ik denk niet dat we ons voor anderen hoeven te verbergen, niet voor Toyota, niet voor Peugeot of Porsche. Ik weet dat we een goed product hebben.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS