Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kaapt BMW een coureur weg bij Lamborghini?

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 juli 2023 06:29

Lamborghini en BMW zijn beiden in de race om de diensten van Raffaele Marciello voor 2024 voor hun LMDh-programma vast te leggen. De fabriekscoureur van Mercedes leek onderweg naar de Italiaanse fabrikant om voor Iron Lynx met de Lamborghini SC63 LMDh in het FIA World Endurance Championship en Amerikaanse IMSA te rijden, maar BMW lijkt nu de coureur ook te willen strikken. Het Duitse automerk is al actief in de IMSA, maar komt volgend jaar met het Belgische Team WRT naar het WEC.

Raffaele Marciello

Foto: Mercedes-Benz


Tijdens de presentatie van de nieuwe LMDh onthulde Lamborghini’s Squadra Corse-directeur Giorgo Sanna dat de resterende twee coureurs voor het programma waren vastgelegd. De onthulling van het tweetal gaat echter op een later moment plaatsvinden. Het Amerikaanse Motorsport meldt nu dat het waarschijnlijk is dat Raffaele een contract heeft bij het Italiaanse merk, maar dat BMW hem door middel van een ontsnappingsclausule alsnog kan vastleggen en dat dit scenario steeds waarschijnlijker aan het worden is.

Wat wel bekend is dat het contract van de coureur na dit jaar afloopt bij Mercedes en dat hij dus gewoon beschikbaar is op de markt. BMW zelf houdt zich op dit moment nog op de vlakte over de coureurs die zij volgend jaar gaan inzetten in het FIA WEC-programma. Op dit moment zijn het alleen Rene Rast en Dries Vanthoor die voor de stal van Team WRT rijden, twee coureurs die de overstap van Audi naar BMW gemaakt hebben en dus mogelijke coureurs voor het LMH-programma zijn.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS