Formule 1

John Elkann Ferrari over de nieuwe LMH: de 499P: "Trouw aan onze tradities"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 oktober 2022 21:01

Ferrari heeft dit weekend haar LMH-auto voor het FIA World Endurance Championship onthuld. De auto die de naam Ferrari 499P heeft meegekregen debuteert in 2023 in het FIA WEC kampioenschap. Met deze nieuwe auto gaat het Italiaanse merk op zoek naar nieuwe successen in Le Mans en is het ook een eerbetoon aan de Ferrari traditie in het enduranceracen. Het markeert de laatste start van de Ferrari 312P 50 jaar geleden.

new Ferrari LMH: de 499P

Techniek
De auto’s gaan rijden met de racenummers #50 en #51. Daarnaast heeft het merk de technische details bekend gemaakt, maar nog niet de lineup van coureurs. De 499P heeft een middenmotor meegekregen met een elektrische motor op de voorwielen. De verbrandingsmotor heeft een door de reglementen geregelde output gekregen van 500 kW op de wielen en stamt af van de twin-turbo V6-motor. De motor deelt de architectuur met de motor uit de 296 GT3. De motor is onderhanden genomen door de engineers van de fabrikant met oplossingen voor het prototype, maar ook het algemene gewicht is afgenomen.

Een van de specifieke kenmerken van de V6 van de 499P is het feit dat de motor dragend is en dus een waardevolle structurele functie vervult, in vergelijking met de versies die op GT-wedstrijden zijn gemonteerd, waar de motor op het achterste sub-chassis van de auto is gemonteerd.

Ferrari Hypercar LMH 499P


Het tweede hart van de auto is de hybride aandrijving. Het energy recovering systeem met een maximale output van 200 kW. De motor is uitgerust met een differentieel en wordt aangedreven door een accu die wordt opgeladen bij het de-accelereren en remmen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een externe krachtbron. Het pakket batterijen profiteert van de opgedane kennis uit de Formule 1. Het maximale vermogen van de auto is 500 kW en wordt ondersteund door een versnellingsbak met zeven versnellingen.

Ferrari LMH 499P


John Elkann, Algemeen directeur van Ferrari:
"Met de 499P keren we terug om te strijden voor de rechtstreekse overwinning in het WEC. Toen we besloten om ons te verbinden aan dit project, zijn we begonnen aan een pad van innovatie en ontwikkeling, trouw aan onze traditie die het circuit ziet als het ideale terrein om de grenzen van geavanceerde technologische oplossingen te verleggen, oplossingen die na verloop van tijd zullen worden overgebracht naar onze wegauto's. We gaan deze uitdaging met bescheidenheid aan, maar zijn ons bewust van een geschiedenis die ons meer dan 20 wereldtitels in uithoudingsvermogen en 9 algemene overwinningen in de 24 uur van Le Mans heeft gebracht."

nieuwe Ferrari LMH: de 499P

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS