Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Joel Affolter na test onder indruk van Acceleration 2014: "Een geweldig concept"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 april 2014 01:30

Joel Affolter was vorige week in Valencia om deel te nemen aan de introductiedagen van het nieuwe landenkampioenschap Acceleration. De talentvolle autocoureur uit Stompetoren reed diverse sessies in de gloednieuwe Pick-up MW-V6. De 17-jarige Affolter, die sinds zijn zesde jaar al een tiental karttitels veroverde, waaronder Europees kampioen Rotax Max, was vol lof over de bolides en over het concept van Acceleration. Affolter, die in 2010 al uit kwam voor Team Nederland tijdens het WK Rotax Max en daar vicewereldkampioen werd, weet als geen ander hoe het is om voor je land te racen: ”Acceleration 2014 heeft een geweldig concept. De combinatie van racen en een muziekfestival is een super combinatie dat ongetwijfeld veel publiek trekt. En daarin Nederland vertegenwoordigen tijdens het prestigeuze Acceleration 2014 zou geweldig zijn,” stak Affolter zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

Joel Affolter

"De eerste testdag verliep super! De MW-V6 Pick up is een geweldige auto om mee te rijden! Het is echt hard werken met het nodige ‘gooi en smijtwerk’! De auto heeft veel PK’s en is redelijk licht in gewicht waardoor je een echt racegevoel hebt! We gingen de tweede dag weer verder waar we de eerste dag gebleven waren. Michelin wilde telkens informatie over de banden hebben en de focus lag op het testen van de Michelin-banden en op de afstelling van de auto. Ik voelde me erg prettig in de auto en ik reed goede rondetijden. Ook mijn eerste kennismaking met Valencia was super. Het circuit is erg mooi. Je hebt hoogteverschillen en er zit van alles in, van blinde bochten tot chicanes en van lange doordraaiers tot hairpins."


“Acceleration heeft een topconcept met de landencompetitie!”, zei de enthousiaste Affolter. “Ik ben zeer onder de indruk van de diversiteit die geboden wordt met de verschillende klassen: MWV6, FA1, Legend Super Cup, en motorraces. De mix van autosport en motorsport, maar ook de combinatie van racen en een muziekfestival is een super combinatie dat ongetwijfeld veel publiek trekt. Buiten een full-race event zijn er dan ook festivals met op vrijdag David Hasselhoff en zijn avondshow Back tot the 80th and 90th met optredens van grote zangers, zangeressen en bekende groepen uit de 80th and 90th. Op zaterdagavond is er een megadancefeest met veel internationaal bekende DJ’s en locale DJ’s! Ik heb begrepen dat die bezoekers van die festivals, ook met hun kaartje weer toegang tot de races hebben.”

Acceleration 2014

“Tegelijkertijd wordt ook de perfecte gelegenheid voor het zakenleven gecreëerd om te kunnen netwerken in een stijlvolle ambiance. Dit maakt het ook heel erg interessant voor de sponsoren want je hebt eigenlijk het racen en de hospitality ineen! Daarnaast rijdt Acceleration ook op de mooiste circuits door heel Europa. Erg aantrekkelijk voor coureurs, publiek en sponsoren. Ik zou dit seizoen graag uitkomen in deze landencompetitie. We zijn momenteel erg hard bezig om sponsoren te interesseren voor dit concept.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS