Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Nigel Melker verdedigt de eer met Team Nederland in Acceleration

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2014 09:01

Het gloednieuwe landenkampioenschap Acceleration staat op het punt van beginnen. De coureur voor Team Nederland is bekend: Nigel Melker. De talentvolle coureur uit Barendrecht heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd in topklassen als de Formule 3, GP2 Series en de World Series by Renault. Aanstaand seizoen verdedigt hij de kleuren van Team Nederland in de FA1, de formuleklasse van het landenconcept Acceleration. Net als in het vroegere A1GP nemen landenteams het tegen elkaar op in brute singleseaters op diverse internationale topcircuits.


“Het wordt FA1!”, begon Melker enthousiast tegenover RaceXpress.nl. “Ik ben heel blij met deze deal. Na de test in Valencia is een en ander in een stroomversnelling gekomen en heeft Azerti-teambaas Wim Coekelbergs een goed voorstel bij me neergelegd. Het klikt erg goed tussen ons en het landenconcept is enorm goed, dus ik heb er niet lang over na hoeven denken. Deze mensen geloven echt in me, ook voor de toekomst. En het is natuurlijk fantastisch om de kleuren van je land te mogen verdedigen, echt een enorme eer. We gaan een leuk jaar tegemoet!”

De snelle Nederlander is zeer te spreken over het concept van Acceleration: “Landen die tegen elkaar strijden is in elke tak van sport een succes, ook in de autosport. Enkele jaren geleden was de A1GP zeer populair. Als coureur is het ook een unieke ervaring om de kleuren van een land te verdedigen. Daarnaast zorgt Acceleration voor veel entertainment en show met muziekfeesten op vrijdag- en zaterdagavond. Wereldwijd bekende artiesten treden op dus ik heb ontzettend veel zin in het aanstaande seizoen.”

In maart kwam Melker twee dagen in actie tijdens de test op het Spaanse circuit van Valencia, waar hij voor het eerst kennismaakte met het team Azerti en de FA1-bolide: “Het is een supergave auto, met veel pk's en een vet geluid. Hier kan de Formule 1 nog wat van leren. Komend jaar telt maar een plek en dat is de eerste: ik wil vol voor de titel gaan. Met dit team moet dat ook zeker mogelijk zijn, dus ik kijk erg uit naar de eerste race.”

In het laatste weekend van april (25t/m27) begint het eerste seizoen van Acceleration op het Portugese Autodromo Internacional do Algarve.

Acceleration
Acceleration is het nieuwe landenkampioenschap, dat in 2014 begint aan het eerste seizoen. Acht races staan op het programma voor de diverse deelnemende landen. In tegenstelling tot eerdere concepten, rijden er meerdere disciplines in het Acceleration-programma: singleseaters, pick-up trucks, Legend Cars en motorraces. Allen komen uit in de kleurstelling van een land. Gedurende het seizoen zijn het ook niet de rijders die de punten op hun naam krijgen, maar de landen waarvoor zij uitkomen.

FA1
De auto's uit de FA1-klasse zijn de voormalige A1GP-bolides. Met 550 pk, Michelinbanden en veel downforce zorgen deze auto's voor spectaculaire races. Bovendien is het geluid puur en hard, zoals het hoort in de autosport. De rijders krijgen twee races voor de kiezen: een sprintrace op zaterdag over 30 minuten met een verplichte pitstop, en een hoofdrace op zondag met verplichte pitstops. De winnaar van het kampioenschap mag in 2015 een geheel seizoen gratis rijden in de FA1 en krijgt een GP2-testdag in Abu Dhabi aangeboden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS