Autosport Internationiaal Singleseaters • Acceleration 2014

Nigel Melker pakt pole voor eerste FA1 race op Assen + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 18 oktober 2014 11:18

ASSN - In de eerste kwalificatiesessie van de FA1 op het TT-Circuit van Assen heeft Nigel Melker de pole-position gepakt met een tijd van 1:25.302. In de Nederlandse auto, gerund door Azerti, was hij hiermee drie tiende sneller dan voormalig HRT F1 test-coureur Dani Clos en zet daarmee een belangrijke stap naar het FA1 kampioenschap. De top vijf wordt vervolledigd door Sergio Campana, Nathanael Berthon en Marco Barba.

Melker

Nigel Melker rijdt dit weekend met een gloednieuwe livery. De oranje-leeuw brulde en Melker pakte de pole-positie: “De vorige races op Monza hadden we wat snelheid tekort. Het team heeft daarna de auto uit elkaar gehaald om snelheid te vinden wat zich heeft uitbetaald in deze pole. Voor dit weekend hebben we een nieuwe livery, omdat dit de laatste race is van het seizoen en plaats vindt in Nederland. Daarnaast rijden we met de Nederlandse auto en kunnen kampioen worden.” Na de kwalificatie werd Melker nog persoonlijk gefeliciteerd door tweevoudig Indy 500 kampioen Arie Luyendyk.

Melker


Naast Melker komen dit weekend ook nog twee andere Nederlanders in actie. Jeroen Mul en Bas Schouten zetten respectievelijk de zesde en twaalfde tijd neer. Vanmiddag om 15:40 vindt de tweede kwalificatie sessie plaats.

Bekijk HIER de uitslag van de kwalificatie FA1

Tekst door: Jorrit van Dasselaar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS