Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jacques Villeneuve terug als fulltime coureur: "Daarom was ik blij om in een volledig programma..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2023 19:03

Jacques Villeneuve is terug als fulltime coureur. De voormalig F1-coureur komt dit jaar in actie voor het team van ByKolles Vanwall. De Canadees is blij om terug te kunnen keren als fulltime coureur in de FIA World Endurance Championship.

Jacques Villeneuve

"Jarenlang heb ik gewoon hier en daar een race gereden", vertelt Villeneuve tegenover Sportscar365 voorafgaande aan The Prologue. "Nooit kampioenschappen, nooit volledig aan de slag met een team. "Dat is wat ik wilde doen, een heel seizoen racen als fulltime coureur. Toen ik het in NASCAR probeerde, waren het maar een paar races hier en daar en dat maakt het altijd een beetje anders als je er gewoon in springt. "Of het past bij je en je bent meteen snel, of het voelt niet goed en je hebt geen tijd om eraan te werken om het naar je zin te maken." Daarom was ik blij om in een volledig programma te kunnen stappen. "Het circuit waar de testdagen plaatsvinden, was voor de voormalig F1-coureur niet volledig nieuw." Hij kent het oude vliegveld deels uit zijn tijd in de IndyCar.

"Ik reed Sebring tijdens IndyCar-tests, maar het oudere circuit met de krappe haarspeldbocht en dan een echte links-rechtschicane�, vertelt de Canadees over zijn ervaring met het circuit. �Dus ik ken die kant van de baan, maar niet de extra drie of vier bochten van het endurancecircuit. Ik weet alleen dat het hobbelig is en dat het heet zal zijn. "Je hebt geen tijd om te stressen als je meteen in het diepe wordt gegooid. Maar het is goed, Tom en Esteban hebben al veel met de auto gereden, dus ze zullen een goede basis hebben." De coureur rijdt voor het kleine team Vanwall dat het opneemt tegen grote fabrikanten. Toch is de coureur optimistisch over het seizoen.

"Ik weet wat ik wil en wat ik wil is dat ik vooraan wil kunnen meevechten�, aldus Villeneuve. "Als er problemen zijn, zijn we een kleiner team, dus het zal moeilijker zijn om op problemen te reageren in vergelijking met een groter team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS